3. ožujka 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Veličanstveni početak nove sezone zagrebačkog Kazališta Komedija

Do posljednjeg mjesta ispunjeno kazalište, zarazan osmijeh i gromoglasni pljesak...

Veličanstveni početak nove sezone zagrebačkog Kazališta Komedija

 

Zagreb, 24. rujna 2017. – Do posljednjeg mjesta ispunjeno kazalište, zarazan osmijeh i gromoglasni pljesak, svevremenski hitovi grupe ABBA i vrhunske glumačke interpretacije, slika je koja je obilježila početak 67. sezone zagrebačkog Kazališta Komedija. 150. izvedba mjuzikla Mamma Mia! najavila je bogatu sezonu Kazališta Komedija, a sudeći po reakcijama brojne oduševljene publike, koja je ovacijama nagradila sjajan glumački postav, za ovu će se predstavu tražiti karta više i u trećoj godini izvođenja.

Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Ivan Čuić, Mila Elegović, Nina Kaić Madić, Adalbert Turner i Ronald Žlabur ponovo su osvojili srca publike koju je sinoć dočekalo i posebno iznenađenje. Naime, iako je u ulozi Sophie trebala nastupiti Ana Magud, zbog bolesti je morala propustiti svečano otvorenje pa se na pozornici pojavila Vanda Winter te tako najavila skori povratak nakon više od godinu dana izbivanja što je publika nagradila velikim pljeskom.

Ova je izvedba mjuzikla Mamma Mia! bila ujedno i otvaranje prve kazališne sezone u mandatu novog ravnatelja Krešimira Batinića. Svečano događanje nisu propustile ni brojne osobe iz društvenog života Hrvatske pa su se među brojnim zaljubljenicima u kazalište našli i Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, Niko Pavlović, bivši ravnatelj Komedije u čijem je mandatu i nastala Mamma Mia!, Jure Franko, direktor tvrtke Prospot koja je vlasnik licence mjuzikla Mamma Mia!, a koji je stigao u društvu supruge Simone Vodopivec Franko, Darko Brlek, direktor Festivala Ljubljana, koreograf i redatelj mjuzikla Mamma Mia! Igor Barberić, glazbenici Vanna, Jacques Houdek, Danijela Pintarić, Damir Kedžo, Lorenzo, Nina Kraljić, Minea i Gina Damjanović iz grupe Detour, glumci Jelena Perčin, Filip Juričić, Jasna Palić Picukarić i Ana Gruica. Iz svijeta mode u Komediju su stigli dvojac ELFS, sestre Boudoar, Đurđica Vorkapić iz Hippy Gardena te Tihana Harapin Zalepugin. Voditeljica Ivana Plechinger stigla je u društvu supruga, glazbenika Brune Kovačića te sinova Viga i Jana, a u predstavi su uživali i voditelji Ivana Debeljak i Zlatko Turkalj, Ivana Delač Đolo, Nina Slamić te Ivan Čosić, osnivač uspješnog projekta #ljetoincroatia.

Omiljeno zagrebačko kazalište ove će sezone obilježiti čak pet premijera. Prva na rasporedu je predstava Revizor Nikolaja Vasiljeviča Gogolja koja će premijerno biti izvedena 20. listopada 2017, a još nas očekuju i Faraon iz Ilice je mrtav autorice Milane Vuković Runjić koja će nas vratiti na šarenu pozornicu Zagreba 1929. godine, koncertna izvedba rock-opere Andrewa Lloyda Webbera Jesus Christ Superstar koja će se 2. ožujka 2018. godine izvesti u KD Vatroslav Lisinski, premijera satirične komedije Opet On, suvremenog autora knjige Timura Vermesa koja na pozornicu dovodi Hitlera, a posljednja premijera tekuće sezone bit će mjuzikl Alphonsine autora Veseljka Barešića, 5. svibnja 2018. godine.

Sezona 2017./18. predstavlja i nekoliko repriza pa će se na kazališnim daskama uz već najavljeni mjuzikl Mamma Mia! naći i Byron Darka Domitrovića i Mire Gavrana, Jalta, Jalta Milana Grgića i Alfija Kabilja, opereta Kneginja Čardaša Emericha Kalmana te komedije Čisto ludilo Paula Portnera, Bljesak zlatnog zuba Mate Matišića, Talijanski slamnati šešir Eugenea Labichea i Nije bila peta, bila je deveta Alda Nicolaija. Ponovo ćemo uživati i u Operetnom expressu Vida Baloga i Krešimira Batinića te mjuziklu Aida Tima Ricea i Eltona Johna.

Ulaznice za predstave Kazališta Komedija se mogu osigurati putem sustava www.ulaznice.hr, na službenim prodajnim mjestima – blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST