3. ožujka 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Zagrepčanima na dar novo vježbalište na otvorenome

Coca-Cola HBC Hrvatska otvorila je aktivnu zonu u Zagrebu kojom će se besplatno moći koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život.

Zagrepčanima na dar novo vježbalište na otvorenome

 

Coca-Cola HBC Hrvatska otvorila je aktivnu zonu u Zagrebu kojom će se besplatno moći koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život.

Zagreb, 1. listopada 2017. – U zagrebačkome je Folnegovićevu naselju jučer popodne predstavljeno novo vježbalište na otvorenome na kojemu će se građani svakodnevno moći besplatno rekreirati. U neposrednoj je blizini svoje poslovne zgrade, pokraj Osnovne škole Lovre pl. Matačića u Laurenčićevoj ulici, Coca-Cola HBC Hrvatska uredila posebnu aktivnu zonu kako bi doprinijela obogaćivanju sadržaja u svojemu susjedstvu, ali i svoje zaposlenike potaknula na više kretanja. Zagrebačka je aktivna zona jedna od ovogodišnjih jedanaest koje će do kraja 2017. u okviru svojega društveno odgovornog projekta Pokret za radost Coca-Cola otvoriti diljem Hrvatske.

„Otvaranjem smo se aktivne zone u Zagrebu, i to upravo u našemu susjedstvu, željeli odužiti zajednici u kojoj poslujemo te našim susjedima pružiti novo mjesto za vježbanje i druženje. Učinilo nam se prirodnim vježbalište postaviti dovoljno blizu našoj poslovnoj zgradi kako bismo i naše zaposlenike potaknuli da stanke češće provode u rekreaciji. Zona je postavljena u suradnji s Gradom Zagrebom, koji nam je pomogao u odabiru prikladnoga mjesta i provedbi svih postupaka, na čemu im zahvaljujemo“, izjavila je tijekom otvorenja vježbališta direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Boška Trbojević.

Cilj je projekta vježbanje učiniti besplatnim, odnosno dostupnim svima, stoga Coca-Cola ovu aktivnu zonu u Zagrebu predaje u trajno vlasništvo i na slobodno korištenje njegovim građanima i posjetiteljima. Ukupno je na raspolaganju šest sprava za vježbanje kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a njima će se moći koristiti svi zainteresirani za aktivan život, od umirovljenika do profesionalnih sportaša, bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti.

Vježbališta je prigodno otvoreno u sklopu „Dana Folke“, sportsko-kulturne manifestacije koja se sad već tradicionalno održava svake godine u cilju promidžbe mjesnih udruga, plesnih skupina, zborova i glazbenih sastava te aktivnosti dječjih vrtića i osnovnih škola.

 

Brojne je okupljene građane pozdravio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekavši: „Svjesni važnosti koju imaju u povećanju kvalitete života našim se sugrađanima trudimo omogućiti što veći broj sportsko-rekreacijskih sadržaja. Stoga nimalo nismo dvojili u pružanju podrške ovomu projektu koji je izvrstan pokazatelj dobre suradnje privatnoga i javnoga sektora. Sretan sam da smo zajednički pronašli mjesto uistinu dostupno pripadnicima različitih generacija koji žive u susjedstvu, ali i u ostalim dijelovima grada.“

Projekt je uređenja aktivnih zona Coca-Cola pokrenula prošle godine u okviru višegodišnjega društveno odgovornog projekta Pokret za radost kad je uređeno prvih deset vježbališta na otvorenome. Zagreb se tako pridružio Labinu, u kojemu je otvorena prva ovogodišnja zona, te Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskome, Visu, Komiži i Kninu, gradovima u kojima su zone otvorene lani. Nova vježbališta do kraja ove godine očekuju i Donju Stubicu, Vrliku, Stari Grad, Supetar, Daruvar, Petrinju, Vinkovce, Bjelovar te Sisak.

Za demonstraciju vježbi na novopostavljenim spravama bio je zadužen veleposlanik projekta, naš uspješni bivši rukometni reprezentativac Mirza Džomba pritom naglasivši: „Kao nekadašnji profesionalni sportaš dobro sam upoznat sa svim dobrobitima koje tjelovježba ima za naše zdravlje. Iako se profesionalno više ne bavim sportom, sretan sam da mogu biti dijelom ovakvih projekata koji mi pružaju mogućnost da širim znanje i potičem druge na redovitu rekreaciju. Aktivne su zone izvrstan način da se sve generacije potaknu na više kretanja, ali i izlazak iz zatvorenih prostora. Nadam se da će i građani prepoznati ovaj projekt i da će zona svakodnevno biti ispunjena vježbačima.“ Uz Mirzu Džombu veleposlanica je projekta i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su dali i Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

 

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST