15. lipnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Ružičasti vaterpolisti odigrali utakmicu za oboljele od raka dojke

Ružičastom vaterpolskom utakmicom najavljen nastavak kampanje “Darujmo ružičasti život”

Ružičasti vaterpolisti odigrali utakmicu za oboljele od raka dojke

Ružičastom vaterpolskom utakmicom najavljen nastavak
kampanje “Darujmo ružičasti život”

 

Europa Donna Hrvatska i Solgar, ružičastom četvrtinom vaterpolo utakmice na Zimskom plivalištu Mladost, najavili su nastavak kampanje “Darujmo ružičasti život”, čiji je ovogodišnji “Rak dojke ne bira spol”. Već četvrtu godinu zaredom tijekom listopada, Solgar od svake prodane bočice bočice Skin, Nails and Hair proizvoda donira 10 kuna Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Zagreb, 02. listopada 2017. – Brojni okupljeni mediji danas su uživali u ružičastom vaterpolo spektaklu koji su priredili naši uspješni vaterpolisti na Zimskom plivalištu Mladost: Dubravko Šimenc, Luka Bukić, Ivan Marcelić, Petra Bukić, Dina Lordan, Leonarda Palić, Petra Županić, izbornici Ivica Tucak i Mija Šimunić, a kojima su se ovom prilikom u bazenu pridružili i obožavatelji vaterpola: dr. Nataša Desnica, Rene Bitorajac, Goran Karan, Amar Bukvić, Robert Kurbaša, Frano Ridjan, Zoran Pribičević i Damir Markovina.

Ružičastoj ekipi u bazenu najveća podrška s tribina bile su Sandra Perković, Iva Majoli, Jelena Perčin, Ana Vilenica i Nenad Korkut dok je za podizanje humanitarne atmosfere posebno bio zadužen Mario Petreković. U vedroj i opuštenoj atmosferi, svi sudionici zajedno danas su još jednom pokazali kako je vaterpolo doista plemenit sport

Doc. dr. sc. Vesna Ramljak ovom prilikom je skrenula pozornost na činjenicu da je potrebno neprestano osvješćivati žene, ali i muškarce, o važnosti prevencije i brige o vlastitom zdravlju: “Prema podacima iz 2014. godine, broj novooboljelih od raka dojke je 2644 žene i 25 muškarca, a broj umrlih 1011 žena i 15 muškaraca. Prema dosadašnjim trendovima i uzevši u obzir epidemiološku situaciju, očekuje se da će u 2015. biti oko 2800 novih slučajeva raka dojke u žena te 25-30 u muškaraca. Zbog prelaska na novi način prikazivanja podataka i usklađivanja s europskim  preporukama, ovogodišnji izvještaj Registra za rak o novim incidentnim slučajevima planira se tek do kraja godine. Iako je rak dojke u muškaraca zastupljen sa svega 1 posto od svih karcinoma dojke koji se godišnje otkriju, broj oboljelih je kao i kod žena, u porastu. Svijest muškaraca o navedenoj bolesti je puno manja nego kod žena, a muškarci se javljaju liječniku u kasnijoj fazi, kada je bolest najčešće već proširena. Stoga je važno podizati svijest o samopregledu, ali i educirati muški dio populacije da niti oni nisu pošteđeni od karcinoma dojke, pa smo temu ovogodišnje kampanje nazvali “Rak dojke ne bira spol”. Solgar svojom formulom Skin, Nails and Hair od 2014. podupire našu akciju i odvaja 10 kuna od svake prodane bočice tog proizvoda. A ove godine naša se zajednička priča nastavlja. To je velika stvar i raduje nas što su ostali uz nas.”

Humanitarna kampanja Europe Donne Hrvatska započela je krajem veljače 2013. godine, a trajat će sve dok se ne prikupi novac dostatan za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

“Ponosni smo što već četvrtu godinu zaredom Solgar sudjeluje u ovako plemenitoj akciji s ciljem prikupljanja novca za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Tako se i ove godine tijekom ružičastog listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke, priključujemo akciji Europe Donne Hrvatska putem donacije iznosa od svake prodane bočice proizvoda Skin, Nails and Hair. Ono što mi je posebno drago, kao muškarcu, što je tema ovogodišnjeg ružičastog listopada i kampanje Europe Donne “Rak dojke ne bira spol” jer je iznimno važno osvijestiti i muškarce, a ne samo žene, o redovitim pregledima i prevenciji ove bolesti za koju vrlo malo ljudi zna da pogađa i muškarce.  Pozivamo građane da prepoznaju akciju i pomognu. A danas, na Zimskom plivalištu Mladost to su  učinili naši vrhunski vaterpolisti i obožavatelji vaterpola!” izjavio je dr. Hrvoje Lisak, direktor marketinga i razvoja Salvusa, tvrtke koja u Hrvatskoj zastupa Solgar.

Podsjetimo, Solgarovom proizvod Skin, Nails and Hair proizvoda, ukrašenom ružičastom vrpcom, prodavat će se tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske, u sklopu kampanje “Darujmo ružičasti život”, a Solgar će 10 kuna od svake prodane bočice donirati Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Ružičastom vaterpolo utakmicom Europa Donna Hrvatska i Solgar ujedno su najavili i mjesec borbe protiv raka dojke te pozvali građane da im se pridruže u obilježavanju Dana ružičaste vrpce u subotu, 07. 10. 2017., na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

 

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST