15. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

U Komediju je stigao Revizor!

U Komediju je stigao Revizor!

 

”Kome se smijete? Sebi. Sebi se smijete“ – riječi su kojima je sinoć zatvorena izvedba prve ovosezonske premijere Kazališta Komedija. Društvena komedija Revizor, Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, postavljena je u režiji Dražena Ferenčine, a iako je riječ o djelu napisanom davne 1836. godine, čini se kako je oslikala društvo u kojem i dan danas živimo.

Damir Lončar, Filip Juričić, Davor Svedružić, Goran Malus, Ivica Zadro, Igor Mešin, Saša Buneta, Dubravka Ostojić, Nina Kaić Madić, Ivan Magud, Ljubo Zečević, Dražen Bratulić te Marija Borić interpretirali su komične Gogoljeve likove, a sjajnim izvedbama oživjeli su vrijeme i sliku Rusije 19. stoljeća te vrlo jasno oslikali korumpirano društvo i malograđanstvo koje i dan danas djeluje vrlo stvarno i aktualno.

“Ovo je moja prva produkcija u ovom mandatu, a mislim da nismo mogli pogoditi bolje vrijeme za postavljanje Revizora. Ponosan sam i sretan na sve što smo uradili jer je Komedija dobila još jedno odlično djelo koje će, siguran sam, opravdati očekivanja naše vjerne publike, a posebno bih želio zahvaliti cijelom glumačkom ansamblu kao i svim zaposlenicima Kazališta Komedija“, izjavio je Krešimir Batinić, ravnatelj kazališta, nakon svečane premijere predstave Revizor.

Osim glumačkog postava, svoj su veliki autorski doprinos dali i Mate Matišić, izvrsno uklopivši glazbene brojeve koji podsjećaju na stare ruske napjeve, kostimografkinja Marita Ćopo, scenograf Miljenko Sekulić, scenski pokret Rajko Pavlić te oblikovatelj svjetla Anđelko Kos. Posebno iznenađenje su bile i gospođe iz Doma za starije na Ravnicama – Maksimirske mažoretkinje, koje su razveselile publiku pojavljivanjem u jednom dijelu predstave, a ispraćene su velikim pljeskom.

Svečanu premijeru svojim su dolaskom uveličale i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske poput, dizajnerica Matije Vuice i Aleksandre Dojčinović, glazbenika Gabi Novak, Zdenke Kovačićek i Alfi Kabilja, glumaca Anje Šovagović-Despot, Nine Erak, Sandre Bagarić, Jasne Palić Picukarić, Nade Abrus, Sanje Marin, Vanje Matujec, Ane Magud, Renate Sabljak, Nere Stipičević, Kristine Krepele, Ane-Marije Percaić, Hrvoja Klobučara, voditeljica Barbare Kolar, Martine Validžić i Ivane Debeljak, Dalibora Petka koji je stigao u društvu Nives Celzijus, te brojnih drugih.

Predstava Revizor bit će na rasporedu tijekom cijele sezone, a oni najnestrpljiviji je mogu pogledati u ponedjeljak i utorak, 23. i 24. listopada, te u studenom, za kad su rezervirana tri termina, 10.,11. i 22. studeni s početkom u 19.30 sati. Novu svečanu premijeru Kazalište Komedija najavljuje već za 1. prosinac 2017. godine. Naime, Faraon iz Ilice je mrtav, glazbeni je krimić nastao prema romanu Milane Vuković Runjić, u režiji Krešimira Dolenčića, koja će nas vratiti na šarenu pozornicu Zagreba 1929. godine. No, prije toga nas očekuje uistinu poseban glazbeni doživljaj, koncert Zabavljač u čast velikom Vladi Štefančiću, koji je na rasporedu čak četiri dana, od 6. do 9. studenog 2017. godine.

Ulaznice za predstave Kazališta Komedija se mogu osigurati putem sustava www.ulaznice.hr, na službenim prodajnim mjestima – blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST