15. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Koncert ZABAVLJAČ okupio brojne poklonike Vlade Štefančića

Koncert ZABAVLJAČ okupio brojne poklonike Vlade Štefančića

 

Zagreb, 7. studenog 2017. – Nasmijati i vedriti bile su devize neprežaljenog kazališnog velikana Vlade Štefančića, a upravo je to obilježilo i prvi od četiri koncerta Zabavljač koji se sinoć održao u njegovom drugom domu, Kazalištu Komedija. Kralju glazbenog kazališta, njegovoj 70 godina dugoj karijeri te brojnim uspješno postavljenim predstavama i glumačkim ulogama, poklonili su se posjetitelji ali i veliki dio glazbenog i glumačkog ansambla Komedije uz vrhunske i emotivne glazbene interpretacije.

Večer posvećena radu Vlade Štafančića bila je pravo glazbeno putovanje kroz njegov opus. Izbor glazbenih brojeva koji su izvedeni odabrao je sam Vlado te ravnatelj Komedije Krešimir Batinić. Scenarij i režiju potpisuje Marko Juraga, a domaćini večeri bili su Mila Elegović te Dražen Čuček. Uz pratnju orkestra i zbora Kazališta Komedija kojima je ravnao maestro Veseljko Barešić, večer je započela s taktovima uvertire iz mjuzikla Čovjek iz Manche te se nastavila brojem Neostvaren san iiz istog mjuzikla u izvedbi Dražena Bratulića. Uslijedila su potom podsjećanja na druga velika Vladina ostvarenja: Neka dođu glumci, iz mjuzikla Car Franjo Josip u Zagrebu u zivedbi Mile Elegović i Jasne Bilušić te ostatak ansambla, Damira Klačara podsjetio nas je na Zemlju smješka, Danijela Pintarić Spli’skog akvarela, a Kneginje čardaša Zorica Antonić, Sandra Bagarić i Đani Stipaničev.

Sandra Bagarić oduševila je i izvedbom arije Kad igram provincijalku iz operete Šišmiš, a u duetu s Danijelom Pintarić izvela je i poznati broj Što će biti sutra iz mjuzikla Jalta, Jalta. Uslijedilo je podsjećanje na mjuzikl Dundo Maroje kojeg su na trenutak oživjeli Jasna Palic Picukarić i Ronald Žlabur. Rock operu Gubec-beg na scenu su vratili Vanda Winter koja je maestralno izvela Ave Mariu te Đani Stipaničev koji nas je prisjetio Bratske zakletva. Itekako zasluženi pljesak Đani je dobio i za interpretaciju ariju Gethsemane iz rock opere Jesus Christ Superstar kojom je započeo svoj kazališni život, dok je naslovni broj iz iste rock opere srčano otpjevao Ervina Baučića. Za sam kraj odlični ansambl Kazališta Komedija počastio nas je dirljivim izvedbama evergreena Tko pjeva zlo ne misli iz istoimenog mjuzikla, One more day iz mjuzikla Jadnici te neslužbene himne Neka cijeli ovaj svijet. Uz riječi Srest ćemo se opet jednom u glazbi te najte kaj zameriti i dajte se kaj videti, koje bi Vlado Štefančić zasigurno izgovorio da je bio tu, završen je koncert Zabavljač.

Emotivnom druženju i osvrtu na 70 godina rada Vlade Štefnačića pridružili su se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te njegova zamjenica Vesna Kusin, dugogodišnji suradnici Vlade Štefančića skladatelj Alfi Kabiljo, glumci Lukrecija Brešković, Richard Simonelli, Boris Pavlenić, Smiljka Bencet, Lela Margetić, a stigli su i Zdenka Kovačićek, Sanja Doležal, Kostadinka Velkovska, Boris Novković, Tihana i Saša Zalepugin, Ana Majhenić, Nenad Korkut te brojni drugi.

Ulaznice za koncerte Zabavljač koji su na rasporedu još samo danas, sutra i prekosutra, od 7. do 9. studenog, mogu se osigurati putem sustava www.ulaznice.hr, na službenim prodajnim mjestima – blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave.

 

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST