15. lipnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima

Poklon s pričom

Story Super Božić sa Superseniorima

Zagreb, 21. studenog 2017. – Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je projekt „Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima” nastavak prošlogodišnjeg uspješnog projekta “Poklon s pričom”, koji prije svega ističe važnost pravih životnih vrijednosti i svega onoga što Božić zaista simbolizira, a ove godine posvećen je osobama starije životne dobi tzv. Superseniorima.

Projekt „Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima” nastavak je prošlogodišnjeg uspješnog projekta „Poklon s pričom“ pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, a u njemu i ove godine sudjeluju brojne osobe iz javnog života i građani Republike Hrvatske. Ideja ovogodišnjeg projekta je kroz scenografiju, gastronomsku i edukativno-zabavnu ponudu uključiti građane svih dobi, posebice starije i djecu, u razne aktivnosti, a osim toga, ove godine će osobe iz javnog života svoje poklone – ručno izrađene kuglice za bor – darovati Superseniorima. Kuglice će biti izložene tijekom cijelog Adventa, a moći će se i zamijeniti za donaciju, čiji cijeli iznos ide Zakladi Zajednički put za različite modele pomoći i rada sa starijim osobama. Ono što se ovom akcijom prije svega želi poručiti jest želja za aktivnim uključivanjem osoba starije životne dobi u svakodnevicu te omogućavanje da budu što aktivniji i imaju što bogatiji i bolji život.

Generalna direktorica tvrtke Adria Media Zagreb, Ivona Čulo, detaljnije nas je upoznala s idejom iza projekta „Poklon s pričom“ – „Ponosna sam što je naš sad već tradicionalni projekt ‘Poklon s pričom’ ove godine posvećen Superseniorima, osobama starije životne dobi koji zaista zaslužuju svu našu pozornost i skrb jer, osim što su stariji od nas, nisu nimalo drugačiji i imaju iste želje i potrebe kao i svi drugi članovi društva, a nažalost, prečesto ih marginaliziramo. I to bez ikakavih razloga, jer oni su mudriji, s puno više iskustva, topliji, emotivniji, uvijek su na raspolaganju da nam pomognu, a najmanje što im mi možemo dati zauzvrat jest da im omogućimo da budu što sretniji. Stoga nam je izuzetna čast što se ovaj projekt odvija pod visokim pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Hvala Gradu Zagrebu, na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, što su prepoznali našu inicijativu, te Turističkoj zajednici Grada Zagreba na potpori, a posebno me veseli što će i ove godine puno osoba iz javnog života sudjelovati u ‘Poklonu s pričom’ te donijeti svoje ručno izrađene kuglice za bor koje će biti izložene tijekom Adventa, a moći će se zamijeniti za donaciju, čiji cijeli iznos ide Zakladi Zajednički put za različite modele pomoći i rada sa starijim osobama. Pozivama stoga sve da dođu u Preobražensku i zabave se s nama! Mi ne brojimo godine nego osmijehe!“

„Zaklada Zajednički put kontinuirano podiže kvalitetu života starijih osoba Grada Zagreba uključujući ih u zajednicu. Izrazito smo ponosni i počašćeni što sudjelujemo u ovom zajedničkom projektu „Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima“ za kojeg vjerujemo da će pridonijeti osvještavanju javnosti o potencijalima koje starije osobe imaju i kojima doprinose boljitku zajednice.Osim potencijala i kapitala starije osobe imaju i svoje specifične želje i potrebe s kojima smo kao društvo nedovoljno upoznati. Blagdansko vrijeme je vrijeme kada se nadamo da će vječni Supersenior Djed Mraz ispuniti naše želje, a ovim projektom želimo omogućiti da želje seniora zaista budu ispunjene.“ – rekla je upraviteljica Zaklade Zajednički put, Ines Vrban.

Posebni savjetnik Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović dr.sc. Tomislav Madžar također je iskazao podršku projektu u ime Predsjednice, pod čijim se visokim pokroviteljstvom projekt i ove godine održava. „Kada je ove godine došla inicijativa od Adria Medije ‘Poklon s pričom’ Predsjednica ju je s radošću prihvatila iz više razloga. Jedan od razloga je što je prošlogodišnja akcija bila prekrasna, uljepšala je advent koji je proglašen najboljim u Europi. Predsjednica se također uključila poklanjanjem Startasica i svojom prisutnošću. Stoga vjerujem da će se i ove godine uključiti u projekt. Osobe starije životne dobi su osobe kojih ima oko milijun, dakle svaka četvrta osoba spada u skupinu starije životne dobi. Zbog takve demografije moramo prema njima biti izuzetno empatični i suosjećajni. Zato je ovakva akcija hvalevrijedna. Trebamo svi sudjelovati i promijeniti naše društvo da bude bolje za sve nas i, ponajviše, bolje za naše umirovljenike”, rekao je Madžar.

Gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić na samom kraju press konferencije zahvalio se organizatorima na doprinosu ovogodišnjem programu Adventa te pozvao sve građane da se aktivno uključe, kako u aktivnosti koje će im „Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima” pružiti, tako i u doniranje sredstava koja će se prikupljati tijekom Adventa u Preobraženskoj ulici za daljnji rad Zaklade Zajednički put: „Naziv ‘osobe starije životne dobi’ u Zagrebu je prošlost. To je najmodernija generacija Zagrepčana u najboljim godinama. Ne zato što ja tu pomalo spadam, nego zato što to najljepše psihološki zvuči za naše seniore. Ova akcija ima samo jedan cilj – kako uključiti naše starije sugrađane u zajednicu da budu aktivni. Za naše sugrađane u najboljim godinama se rade ovakve stvari da budu najbolja generacija građana“.
Pročelnica gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romana Galić, izjavila je: „Ako mediji ne poprate puno toga, naši stariji uopće ne znaju da se takvo nešto događa. Radimo za naše sugrađane, želimo napraviti puno više i puno bolje. Ovo je samo nastavak svega onoga što radimo za osobe starije životne dobi koje su u fokusu socijalne politike u gradu Zagrebu. Želimo pokazati da su oni za nas građani kojima želimo podići kvalitetu života. Više od 10 godina radimo za naše starije sugrađane preko raznih akcija, a ovo je samo jedan nastavak te naše priče”.

Posebno iznenađenje na kraju konferencije bio je i posjet najpoznatijeg Superseniora, Djeda Mraza i njegovog sina. Djed Mraz je zahvalio organizatorima što je ovogodišnji program posvećen njegovim vršnjacima te pozvao sve građane, a pogotovo Superseniore da svoja pisma sa željama za poklone povodom božićnih blagdana ubace u njegov poštanski sandućić koji će biti smješten u Supercaffeu, a on će se potruditi što više želja ispuniti.

Prošle godine projekt je podržalo više od 50 osoba iz javnog života, među kojima Miroslav Ćiro Blažević, Severina, Marko Tolja, Ivan Vukušić, Nevena Rendeli, Sandra Perković, Marijana Batinić, Aleksandra Dojčinović, Elfsi, Nenad Sovilj, Tarik Filipović, Boris Banović, Daniela Trbović i brojni drugi, a ove godine su im se pridružili i Ana Miščević, Goran Grgić, Korana Gvozdić i Ivan Šarić, Tihana Harapin Zalepugin, Antonija Blaće, Ana-Marija Percaić, Dean Pelić, Natalija Đorđević, Sanja Pilić, Martina Felja, Marina Lacković-Matić i brojni drugi.

Kroz božićnu scenografiju, glazbenu i drugu ponudu ove godine održat će se i bogat program „Super Božić“ koji će kroz svoje aktivnosti angažirati sve dobne skupine jer je Božić metafora ljubavi, zajedništva te brige za one najugroženije, a to su prije svega najmlađa i najstarija populacija. Cjelodnevni program „Super Božića“ imat će za svakog po nešto. Najmlađi posjetitelji srijedom će moći sudjelovati u kreativnim radionicama, a subotom i nedjeljom se družiti s Djedom Mrazom u kutku Djeda Mraza. Oni nešto stariji uživat će uz glazbu DJ-a na prijepodnevnoj subotnjoj Spitzi i zabaviti se petkom na večernjim koncertima različitih poznatih glazbenika. Supersenior Disco Fever utorkom večer je posvećena osobama starije životne dobi te je zamišljena u stilu plesnih večeri koje će vratiti duh nekadašnjih zagrebačkih plesnjaka. Osim toga, tijekom cijelog Adventa svakog radnog dana organizirat će se različite radionice za osobe starije životne dobi te Super Božić za Superseniore, posebna manifestacija organizirana samo za njih s koncertom i poznatim izvođačem kao i izložba Poklon s pričom, ručno izrađenih i ukrašenih kuglica za bor koje su izradile osobe iz javnog života, Superseniori te svi građani i posjetitelji grada Zagreba.

Projekt „Poklon s pričom“ u sklopu programa „Super Božić“, među ostalim, služi i za oživljavanje zagrebačke javne scene te kao promidžba grada Zagreba i Republike Hrvatske u jedan od centara društveno prestižnih europskih događanja.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST