20. travnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Otvoren prvi centar za tehnologiju za studente

Otvoren prvi centar za tehnologiju za studente

 

Na konferenciji za novinare i visoke uzvanike otvoren je prvi centar za tehnologiju unutar Studentskog centra u Zagrebu, Stablo znanja powered by Vip,  koji studentima i mladima pruža priliku da realiziraju svoje ideje i sposobnosti.
Ovo je prvi projekt ovog tipa kojeg su osmislili studenti i namijenili ga studentima kako bi mogli slobodno sudjelovati i potpuno besplatno koristiti najnovije tehnologije za učenje i druženje.
Mjesto za razmjenu ideja i znanja, ali i okupljanja koja promoviraju inovacije, kreativnost te jačaju poduzetničku klimu u Hrvatskoj među studentima, prostor s opremljenim jako brzim računalima, otvoren je svakim radnim danom za studente od 9:00 – 17:00 sati.

Prisutnima su se obratili organizatori, Marko Komerički, začetnik i realizator ideje, g. Mirko Bošnjak – sanacijski upravitelj Studentskog centra, sponzori i izaslanik Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, gospodin Bernard Gršić.
Iako radi prije zakazanih obveza nije stigao na otvorenje, ministar rada i mirovinskog sustava, mr.sc. Marko Pavić došao je u prostor za vrijeme predstavljanja prostora studentima te nije krio oduševljenje novouređenim prostorom.

“Otvorenjem projekta “Stablo znanja” napravljen je tek prvi korak na putu koji je pred svima nama. Živimo u vremenu u kojem se svijet mijenja brže nego ikad prije, u vremenu četvrte industrijske revolucije, što je razlog više zašto se trebamo pripremiti za izazove koji su sad pred nama i koji nas čekaju u budućnosti. Ovim projektom zelimo mladima ponuditi osnovne alate za rad i potaknuti ih da se uključe u razvoj vlastitih i timskih projekata.
Prije svega, želimo prenijeti entuzijazam i pokazati da je sve moguće uz veliku predanost i puno rada. Nadamo se da će se što više mladih prepoznati u ovom projektu, uključiti se u rad i iskorisititi ga u
svoju korist, ali i korist cijelog drusšva”, poručio je inicijator projekta Marko Komerički.

“Vjerujem da je otvaranje Centra za tehnologiju “Stablo znanja” posebno kako za organizatore, tako i za studente koji će imati najviše koristi od samog Centra. Poseban je ovo dan i za Vladu Republike Hrvatske i sve one koji se bave mladima i trude se našim studentima osigurati kvalitetnije studiranje i lakši studentski život. Baš kao što i Centar nosi naziv „Stablo znanja“ tako je i svaki naš student jedan list na našem hrvatskom stablu. Svi su jednako važni i bez njih i njihove želje za znanjem, naše stablo znanja ne može preživjeti. Stoga se naši studenti, bez obzira koje struke ili usmjerenja bili, trebaju približiti tehnologiji i inovacijama. Inicijativa poput ove, koja pokazuje da i studenti mogu napraviti značajne iskorake pomažući svojim kolegama, prepoznata je i u Vladi Republike Hrvatske kao hvalevrijedna i izrazito pozitivna. Posebno je pohvalno to što ovakva inicijativa približava našim studentima startup scenu i ohrabruje ih da nakon studija postanu poduzetnici koji će novim tehnologijama i znanjima ojačati i Republiku Hrvatsku”, poručio je Bernard Gršić, državni tajnik Srednišnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva .

IZJAVE SPONZORA:

„U Vipnetu veliku pozornost posvećujemo mladima i studentskoj zajednici. Već dugo surađujemo s mnogim fakultetima i studentskim udrugama i to kroz organizaciju edukacija, studentske prakse ili opremanje njihovih prostorija za učenje i odmor. Odličan primjer te suradnje je i ovaj tehnološki centar kojeg smo među ostalim opremili superbrzim internetom. Vjerujem kako će centar tehnologije Stablo znanja powered by Vip postati mjesto kvalitetnog okupljanja studenata oko razvoja inovativnih ideja ali i druženja uz zabavna gaming natjecanja“, izjavila je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta.

„Podrška obrazovanju, kulturi i umjetnosti dio je korporativnih vrijednosti Wiener osiguranja VIG. Uz standardne oblike društveno odgovornog poslovanja svake godine provodimo posebne projekte kojima želimo dati svoj doprinos zajednici u kojoj djelujemo. Upravo zato odlučili smo pružiti podršku projektu „Stablo znanja“ koji su osmislili studenti za studente s ciljem razmjene znanja, iskustava i dobrih praksi. Svim studentima želimo dobrodošlicu u ovaj kreativni prostor, ali i u Wiener kutak u kojem se mogu opustiti ili pročitati zanimljivu literaturu koju su donirali naši zaposlenici. Osim toga, za studente smo osmislili i radionice financijske pismenosti koje će ih na zanimljiv i interaktivan način pripremiti za bolju financijsku budućnost. Vjerujemo da će „Stablo znanja“ postati nezaobilazna točka za sve studente koji posjećuju Studentski Centar u Zagrebu“, izjavio je Božo Šaravanja, član Uprave Wiener osiguranja VIG.“

“Zagrebačka banka kontinuirano podržava studente i mlade pa smo za razvijanje pravih poduzetničkih ideja i timski rad dio prostora „Stabla znanja” pretvorili u pravi mali inkubator ideja – Zaba Inkubator. Prostor je podijeljen je u dva dijela – radni prostor varijanta je pravog conference room-a potrebnog za razvoj svake poduzetničke ideje dok je drugi dio prostora nalik dnevnom boravku i svojom udobnošću poziva na brainstorming i kreativnost. U ovakvom okruženja svaku će zamisao biti lakše pretvoriti u konkretan projekt” poručila je Iva Barbarić, direktorica Marketinga Zagrebačke banke.“

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST