22. veljače 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Veliki uspjeh 1. Festivala “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” u Vukovaru!

Veliki uspjeh 1. Festivala “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” u Vukovaru!

 

U Vukovaru je 6. svibnja završen 1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” koji  je tijekom četiri dana održavanja, u Vukovaru okupio više tisuća učesnika i brojne posjetitelje iz cijele Hrvatske, ali i dijaspore. Sve najbolje i najzanimljivije od hrvatske nematerijalne kulturne baštine i autentičnih, hrvatskih turističkih manifestacija i atrakcija predstavljeno je tijekom četiri dana u svom punom sjaju, a Festival je u Vukovar doveo Aleksandar Kovačević, autor  projekta “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” i glavni producent Festivala.

Na dvije pozornice, na Trgu Republike Hrvatske, vukovarskom korzu ali i na više gradskih lokacija, u sklopu festivala “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”, predstavile su se brojne turističke manifestacije i atrakcije iz svih krajeva Hrvatske – od Sinjske alke, Đakovačkih vezova, Bučijade, Ninske šokolijade, Dana slavonske šume, Rimskih dana, Rapske fijere, Ogulinskog festivala bajki, Zvonimirovih dana, Picokijada, Samoborskog fašnika, Štruklijade, Brodskog kola, Festivala dalmatinskih klapa Omiš i mnogih drugih.

Manifestacije su pratili i KUD-ovi, također pristigli sa svih krajeva zemlje – KUD „Milan Begović“ iz Vrlike, KUD „Šokadija“ iz Strizivojne, KUD „Sklad“ iz Đakova, KUD „Graničari“ iz Gunje, KUD „Šandor Petefi“ iz Erduta, KUD „Sv. Donat“ iz Zadra, samo su neki od njih.

Pažnju je plijenila i Državna ergela iz Đakova s gizdavim lipicancima, uz prigodne, organizirane vožnje fijakerom niz gradske ulice.
Posebno mjesto u sklopu 1. Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” dobila su hrvatska kulturna nematerijalna dobra pod zaštitom UNESCO-a – Kraljice iz Gorjana – Ljelje, Halubajski zvončari, Sinjski alkari, nijemo kolo, istarsko dvoglasje tijesnih intervala, slavonski bećarac, paške čipkarice, a predstavljeno je i umijeće izrade licitara i drvenih tradicijskih igračaka.

Festival je dodatno oživio vukovarske ulice i trgove  sjajnim koncertima, koje su su održali Neno Belan, Tomislav Bralić i klapa Intrade – kao poseban dar Grada Zadra gradu Vukovaru, Najbolji hrvatski tamburaši, klapa Stine, ŽVS Đakovčanke, Best man band Đakovo i mnogi drugi. U sklopu Festivala, u organizaciji Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara održan je i glazbeno-plesni spektakl pod nazivom MADE IN VUKOVAR, a kojim se posjetiteljima predstavila glazbeno-plesna umjetnička scena Vukovara, uz glazbeni odjel OŠ Dragutina Tadijanovića, Gradski puhački orkestar te Mažoretkinje grada Vukovara.

Uz prigodne programe za djecu, nastupe zborova među kojima svakako treba istaknuti višestruke nastupe popularnih Vukovarskih Golubića, djeca su svakodnevno uživala i uz ulične zabavljače, a posebna atrakcija za najmlađe bio je i Luka Vidović sa svojim Magic Showom. Nisu izostale ni edukacijske radionice, a dvije najzapaženije bile su radionica modne dizajnerice Mihaela Marković – Radionica održivog pletenja “Proces i metamorfoza” i radionica izrade i puštanja zmajeva koju su organizirali Zmajoljupci.
Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” završen je jučer, u nedjelju 6. svibnja humanitarnom prijateljskom nogometnom utakmicom koja je odigrana za prikupljanje prihoda za socijalnu samoposlugu u Vukovaru, a u kojoj su zaigrali selekcija veterana Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991.

Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” održan je u organiziraciji agencije  Organizatori bez granica, uz brojne volontere i uz visoko pokroviteljstvo Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Sabora RH i Grada Vukovara.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST