16. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Jedinstven nastup hrvatske pijanistice Matee Leko

Jedinstven nastup hrvatske pijanistice Matee Leko

Koncert Matee Leko održat će se u subotu 16. ožujka u 18h u Galeriji Prica, a uz nju nastupaju i violist Aleksandar Milošev, profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Trinity Collegeu u Londonu te pijanisti Kristina Bjelopavlović Cesar i Vedran Janjanin.

Jedna od najboljih hrvatskih pijanistica, Matea Leko, započinje novi ciklus virtuoznosti i glazbene čarolije. 16. ožujka će u samoborskoj Galeriji Prica izvesti djela velikana klasične glazbe kojima je posvetila sav svoj talent i profesionalni opus.

Predviđeni nastup je, osim duboke posvećenosti glazbi, vibrantan i akustično i vizualno jer ova mlada pijanistica uspijeva prenijeti izniman raspon emocija glazbenog djela koje izvodi.

„Nakon nekoliko godina boemskog života i nastupa na europskim pozornicama i festivalima, iznimno mi je drago nastupiti kod kuće, gdje u publici sjede i moji najmiliji. Posljednji nastup u Samoboru sam održala prije punih 10 godina, tako da je naš drugi susret ipak jedna drugačija, zrelija vrsta romantike. U svaki svoj nastup ugrađujem dugi niz godina usavršavanja i dajem sve od sebe kako bi publika ponijela emociju sa sobom, to je ono što smatram neprocjenjivom vrijednošću glazbe u našim životima. Kako klasični formati koncerata često postavljaju grubu granicu između izvođača i publike, ovaj sam nastup osmislila drugačije od dosadašnjih upravo kako bih publici približila ljepotu i stvaralačku moć glazbe kroz neposredniji izraz“, – izjavila je Matea Leko.

Samoborsku Galeriju Prica Leko je odabrala zbog intimnijeg prostora u kojemu je lakše uspostaviti kontakt s publikom, ali i zbog duge glazbene povijesti Grada Samobora i njegovog doprinosa školovanju mladih glazbenika.

Matea Leko broji više od 200 ekspresivnih nastupa na hrvatskim i europskim pozornicama. Od samih početaka glazbenog putovanja isticala se sa talentom i izražajnošću, što pokazuje i podatak da je sa samo 17 godina primljena na Muzičku akademiju s najvećim mogućim brojem bodova svih članova žirija. Uspjesi u Švedskoj i Izraelu, koji su uslijedili tijekom usavršavanja u Austriji i Italiji, samo su potvrdili talent i virtuoznost mlade pijanistice.

Glazbeni senzibilitet Matee Leko potvrđen je brojnim solističkim nastupima, ali i komornim suradnjama s vrsnim glazbenicima među kojima su ruski violinistički virtuoz Yury Revich, pijanist Konstantin Bogino, violinistice Alissa Margulis i Rusanda Panfili, austrijski bariton Daniel Serafin i brojni drugi.

Koncert Matee Leko održat će se u subotu 16. ožujka u 18h u Galeriji Prica, a uz nju nastupaju i violist Aleksandar Milošev, profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Trinity Collegeu u Londonu te pijanisti Kristina Bjelopavlović Cesar i Vedran Janjanin.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST