20. travnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

SLUŽBENO POČEO PRVI NEM ZAGREB:

SLUŽBENO POČEO PRVI NEM ZAGREB:

U FOKUSU JE STVARANJE SADRŽAJA

 

Prvo izdanje NEM-a Zagreb okupilo je svjetski poznate producente, scenariste, glumce te strane i domaće medijske kuće

Zagreb, 12. prosinca – Prvo izdanje NEM-a Zagreb, najvećeg TV marketa u srednjoj i istočnoj Europi, danas je službeno počelo u hotelu Esplanade Zagreb. Za razliku od već etabliranog NEM-a Dubrovnik, NEM Zagreb usredotočen je prvenstveno na proizvodnju televizijskog i filmskog sadržaja. Od 11. do 13. prosinca u Zagrebu se okupljaju neki od najutjecajnijih ljudi iz TV industrije kako bi podijelili svoje znanje o stvaranju sadržaja.

 

Što očekivati od NEM-a Zagreb?

NEM Zagreb nudi panele, prezentacije studija slučaja, ekskluzivne screeninge, prilike za networking te razgovore sa svjetski poznatim TV profesionalcima. NEM Zagreb ugostio je Allana Starskog, dobitnika Oscara za rad na „Schindlerovoj listi“, Franka Spotnitza, nagrađenog Zlatnim globusom za rad na seriji „Dosjei X“, Larryja Namera, suosnivača E! Entertainment Televisiona, Billyja Campbella, glavnoga glumca u seriji „Cardinal“ te mnoge druge.

Iskusni scenaristi će također imati priliku usavršiti svoje spisateljske vještine na stručnim radionicama pisanja scenarija.

 

Jaka europska originalna produkcija

Srdačnu su dobrodošlicu posjetiteljima zaželjeli Sanja Božić-Ljubičić, direktorica NEM-a, i Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a nakon čega je uslijedila premijera HRT-ova dokumentarnog filma „Doba uskoka“ kao primjer originalne produkcije.

„Vrlo smo uzbuđeni zbog partnerstva s NEM-om i sretni što je ovakav TV market organiziran

i u Zagrebu. Riječ je o sjajnoj prilici za premijeru našega originalnog sadržaja“, izjavio je gospodin Bačić.

 

Tijekom prvog dana NEM-a Zagreb govorilo se i o porastu originalnih europskih produkcija. Stephen Driscoll, izvršni potpredsjednik all3media internationala za Europu, Bliski istok i Afriku te za europske koprodukcije, naglasio je važnost originalnih sadržaja i istaknuo da bi europske TV serije mogle pokoriti svijet: „TV kuće žele originalan sadržaj. Ako imaju dovoljno velik budžet, mogu otkupiti ideju i prilagoditi je lokalnoj publici. Publika je postala otvorenija, a smanjivanje jezičnih barijera otvara prilike za originalne produkcije. Porast količine originalnog sadržaja pridonosi raznolikosti tržišta.“

 

Snaga je u koprodukciji

Michele Zatta, urednik Rai Fictiona zadužen za međunarodne koprodukcije, predstavio je suradnju triju europskih TV kuća, France Télévisions, Rai i ZDF, u stvaranju visokokvalitetnog sadržaja imena „The Alliance“:

„Ovaj savez postojao je i 70-ih, ali u drukčijem obliku. Današnje tržište vrlo se brzo mijenja. Koprodukcije iziskuju vrijeme, strpljenje i povjerenje. Poseban je izazov i to što naš projekt mora biti uspješan u trima različitim zemljama“, istaknuo je Zatta.

Prisutnima je pružio uvid u neke od projekata The Alliancea te je istaknuo kvalitetu kojom takva suradnja rezultira: „S obzirom na demokratsku ulogu javnih televizija, moramo pomno birati na koje ćemo se projekte fokusirati. Primjerice, Cacciatore (Lovac) nova je serija o sudskom progonu talijanske mafije koju su u potpunosti osmislili novi scenaristi.“

 

Još jednu iznimno uspješnu europsku koprodukciju predstavio je Dariusz Jablonski, producent, redatelj, scenarist i direktor tvrtke Apple Film Production. Riječ je o seriji „The Pleasure Principle“ koja je rezultat istočnoeuropske koprodukcije.

„Odlučili smo snimati na izvornim lokacijama u Poljskoj, Češkoj i Ukrajini te u svakoj od njih surađivati s različitom ekipom. Sve tri nacionalne TV kuće bile su otvorene za suradnju. Najvažnije je da se producenti usuglase, a onda će se i TV kuće složiti u vezi s koprodukcijom“, zaključio je Jablonski.

 

TV Writing Contest: Savršena prilika za predstavljanje originalnih ideja

Osim panela, prezentacija i screeninga, NEM Zagreb nudi i poslovnu priliku scenaristima s dobrim idejama, bez obzira na njihovo iskustvo. TV Writing Contest kulminirat će u petak kad će autori šest najboljih scripted i unscripted scenarija imati priliku predstaviti svoje ideje predstavnicima najpoznatijih svjetskih producentskih kuća te osvojiti 5000 eura.

 

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST