15. lipnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Na Adventu gomila aktivista u potresnom apelu za životinje

Na Adventu gomila aktivista u potresnom apelu za životinje

– 14. 12. u 11 sati, zagrebački Trg bana Jelačića: krvave ruke, dojmljive fotografije, više od 50 aktivista

Prevladavajućim crvenim ukrasima na zagrebačkom Adventu u subotu 14. 12. 2019. u 11 sati pridonijet će i udruga Prijatelji životinja. Ona će na Trgu bana Jelačića, povodom Međunarodnog dana prava životinja, okupiti više od 50 aktivista u dosad najvećem performansu za prava životinja u Hrvatskoj! Krvavim rukama i potresnim fotografijama aktivisti će skrenuti pozornost na masovno ubijanje i mučenje životinja koje se događa svakoga dana u industriji mesa, mlijeka, jaja, kože, krzna, vune, lova, ribolova, kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji te transportu životinja od farmi do klaonica.

„Krvavocrvenim rukama i uz fotografije koje nikoga neće ostaviti ravnodušnima, s porukom ‘Obrišimo krv s naših ruku. Budimo vegani!’, ukazat ćemo na svakodnevnu neopravdanu patnju i smrt milijuna životinja diljem svijeta. Krajnje je vrijeme da preispitamo svoje prehrambene navike, prestanemo nositi mrtve dijelove životinja, zabranimo testiranja na životinjama zbog proizvodnje kozmetike, sredstava za čišćenje ili lijekova. Dosta je bilo ubijanja, mučenja i sakaćenja životinja zbog sebičnih razloga, profita i besmislenih opravdanja kojima želimo sakriti svoje slabosti, kukavičluk, loše navike i primitivnu tradiciju”, izjavila je Emanuela Poturica iz udruge Prijatelji životinja.

Dodala je da, željeli mi to ili ne, sve što činimo životinjama i prirodi već nam se višestruko vraća: „To jako dobro pokazuju klimatske promjene, kao i sve veći broj gladnih u svijetu, masovno zagađenje okoliša – vode, zraka i zemlje, poplave, svakodnevno izumiranje biljnih i životinjskih vrsta, pojava novih i neizlječivih bolesti. Naš planet plače za promjenom, a mi ignoriramo njegov poziv upomoć! Vrijeme je za suosjećajnost i drastične promjene ako nam je stalo do našeg opstanka.”

Iz Prijatelja životinja ističu da smo, kao ljudska vrsta, pretvorili osjećajna, inteligentna i društvena bića u strojeve za dobivanje što veće količine mesa, mlijeka i jaja, a njihova patnja skrivena je daleko od naših očiju, iza čvrsto zatvorenih vrata farmi, laboratorija i klaonica. Kažu da se krave u mliječnoj industriji neprekidno siluje kako bi davale što više mlijeka namjenjenog telićima koje onda otimaju od majki kako bi ih zaklali radi teletine. Svinjama režu repove i čupaju zube da se ne bi međusobno grizle te se kastriraju, a sve bez upotrebe analgetika, dok u industriji jaja muške piliće žive melju ili guše.

„Malo tko razmišlja da sve životinje jako trpe u pretrpanim prostorima pateći od bolesti koje su rezultat odvratnog uzgoja, nerijetko gazeći po mrtvim i istrunulim životinjama s kojima su zatočene, i obolijevajući od psihičkih poremećaja. Pri prijevozu u klaonice, koji često traje danima, životinje su izložene hladnoćama i vrućinama, iscrpljene, žedne, gladne, bolesne. Životinje u uzgoju radi krzna ubijaju zabijanjem elektrode u anus, gušenjem plinom, lomljenjem vratova ili trovanjem. One u kozmetičkoj, farmaceutskoj i kemijskoj industriji podvrgnute su užasnim testiranjima zbog kojih im ulijevaju kiselinu u oči, lome kosti, prže kožu, podvrgavaju ih elektrošokovima i buše im lubanje”, navode Prijatelji životinja.

Prijatelji životinja performansom žele mnogima otvoriti oči i osvijestiti užasan položaj u kojemu se nalaze životinje, a na što svatko od nas može utjecati promjenom svojih navika. Podsjećaju na jednostavno, svima dostupno rješenje koje oduševljava sve više ljudi, a to je prelazak na vegansku prehranu.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST