15. lipnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Međimurje s ponosom ponijelo titulu vinske regije s najboljim pjenušcima

Međimurje s ponosom ponijelo titulu vinske regije s najboljim pjenušcima

Međimurje s ponosom ponijelo titulu vinske regije s najboljim pjenušcima

 

50 milijuna mjehurića čistog zadovoljstva u samo jednoj boci međimurskih pjenušaca

Ovogodišnje prestižno natjecanje Decanter World Wine Awards 2020 donijelo je brojne nagrade međimurskim vinarima, ali i veliko iznenađenje za sve ljubitelje pjenušaca koji će od sada u izbor najboljih zasigurno uvrstiti i pjenušce Međimurja.

Naime, Urban white vinarije Štampar osvojio je zlatnu, a Sibon brut vinske kuće DGA pjenušci srebrnu medalju na najvećem 17. po redu Decanter World Wine Awardsu, što je Međimurju osiguralo titulu vinske regije s najboljim pjenušcima u Hrvatskoj.

Pjenušac Urban white vinarije Štampar odlikuje slamnato-žuta boja te postojane i mnogobrojne perlice, dok je po mirisu izrazito ugodan, svjež i lepršav. Okus mu je trajan, elegantan i harmoničan, a izvrsno se sljubljuje uz jela međimurske i kontinentalne, ali i mediteranske kuhinje poput kamenica, omleta s gljivama, kremastih rižota, tjestenine i quicha.

„Ova nagrada dodatna je potvrda onog što smo temeljem naših dosadašnjih iskustava i vinskih znanja duboko u sebi nekako znali. Pušipel je prava sorta za proizvodnju pjenušaca i upravo to je razlog zbog kojeg smo se odlučili pjenušac proizvoditi od naše autohtone međimurske sorte i po tome smo zaista jedinstveni. Ustrajnošću i stalnim traganjem za znanjem i inovacijom uspjeli smo proizvesti pjenušac koji je danas, potvrđeno i na međunarodnom nivou, u samom vrhu hrvatske vinske scene“, istaknuo je David Štampar povodom dobivanja ove značajne medalje.

Uz prethodno navedene pjenušce, u Međimurskoj županiji velik je broj već dobro poznatih vinara koji svoje vinsko umijeće potvrđuju i na području pjenušavih vina, a pri čemu svakako treba spomenuti izvrsne pjenušce Vina Cmrečnjak, Vina Dvanajšćak Kozol, Vinsku kuću Hažić, Vinariju Tomšić i Vinariju Jakopić za koje se u narednom razdoblju također očekuju vrijedne medalje.

Odmah uz bok vrhunskih pjenušaca na ovogodišnjem Decanteru našla su se i izvrsna vina međimurskih vinara, koji su osvojili još sedam srebrnih, šest brončanih nagrada te jednu u kategoriji COMMENDED vina odnosno vina s preporukom kojem je samo za malo izmakla neka od nagrada.

Dobitnici srebra su sljedeća vina: Lovrec Izborna Berba Bobica Traminac Mirisavi 2018, Cmrečnjak Classic Pušipel 2019, Hažić Sauvignon 2019, Kocijan Pušipel Classic 2019, Vina Horvat Pušipel Classic 2019, Cmrečnjak Sauvignon 2019., Cmrečnjak Pinot Sivi 2019. Brončane nagrade pripale su Petru Kocijanu za Sauvignon 2019., vinskoj kući Hažić za Barrique Chardonnay 2018., vinima Preiner za Pušipel Classic 2019. te vinskoj kući Dvanajščak-Kozol za čak tri izvrsna vina: Pušipel Classic 2019., Pušipel Prestige 2017. i Crni Pinot 2016, a nagrada u kategoriji COMMENDED/preporuka pripala je Pušipelu Classic 2019. vinarije Štampar.

Ukupno 15 nagrada i jedna preporuka izvrstan su rezultat međimurskih vinara na prestižnom međunarodnom vinskom natjecanju Decanter, posebice uzmemo i u obzir da je 2020. godina donijela čak četiri medalje više nego prethodna godina. Očekivanja za 2021. godinu su velika i čekaju daljnje pobjede.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST