20. travnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Deveti MOP Špancirfest – kreativnost u doba ograničenja

 

Deveti MOP Špancirfest – kreativnost u doba ograničenja

Deveti MOP Špancirfest – kreativnost u doba ograničenja

 

Varaždin, 8. listopada 2020. – Od 15. do 17. listopada ove će godine u Varaždinu biti održan deveti po redu MOP Špancirfest – festival multimedije. Festival donosi digitalno-kreativan program inspiriran vremenom u kojim živimo. U tri dana festivala održati  će se pet radionica digitalnog karaktera, multimedijalan performans, online predavanje, projekcija, izložba, nekoliko predstavljanja radova iz digitalnog stvaralaštva, kao i mini koncert. Kako se nalazimo u nepredvidljivim vremenima zbog aktualne pandemije cjelokupni festivalski program bit će organiziran prema epidemiološkim preporukama kako bi organizatori svim sudionicima omogućili kvalitetno i kreativno okruženje.

Pretprogram festivala počinje u ponedjeljak 12. listopada u podrumu Centra za mlade i nezavisnu kulturu – P4 otvaranjem samostalne izložbe fotografija Dominika Severa, apsolventa diplomskog studija Multimedije pri Sveučilištu Sjever. Sever će se predstaviti izložbom fotografija pod imenom „Putevima čovjeka: Prostranstvo“.

Otvorenje festivala uz pozivnice je u četvrtak 15. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu s početkom u 18:30 sati kad će svoj audio-vizualno-plesni performans održati skupina umjetnika koji su se okupili pod imenom „Zajedno“. Riječ je o mozaiku zvuka, glazbe, pokreta i live vizualizacija. Idejno počiva na drevnoj japanskoj tehnici restauriranja polupane keramike zlatom Kintsugi, a koje je metafora za unutarnji preobražaj i stvaranje nečeg novog. Izvedbom performansa želi se kroz spajanje grana umjetnosti postići vlastita introspekcija posjetitelja i jedinstvo s izvođačima u prostoru unutar kojeg grade dijalog, međusobno komunicirajući zvukom, pokretom, glazbom i live videom. Projekt je osmislila Varaždinka Ksenije Ladić koja se bavi zvukom i glazbenom produkcijom, a dio otvaranja festivala bit će ujedno prilika kad će kao autorica i idejna začetnica s Franom Mubrinom predstaviti projekt „Slušam Varaždin“. Riječ je o projektu kojem je cilj istražiti i predstaviti slušnu percepciju grada i pozvati slušatelja na vlastitu igru ušima, šetajući kroz Varaždin.

I ove godine MOP Špancirfest donosi zanimljive radionice s renomiranim stručnjacima, a fokus ovogodišnjih radionica je na kreativnosti i online radu u vrijeme pandemije u kontekstu digitalnih medija. Tako će u petak, drugog dana festivala u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 radionicu „Uvod u dron snimanje i produkciju“ održati Timon Terzić i Dario Mikulek iz KickAss studija, a „Kako izraditi Instagram AR filtere“ ekipa iz 404 AGENCY.

Organizatori će na tribini pod nazivom „Online nastava i kako do prakse“ kroz razgovor s profesorima i studentima podijeliti svoja dosadašnja iskustva i govoriti o budućoj praksi. Razgovor će live streamom podržati partner festivala MagicNET. Navečer nas očekuje filmska projekcija zanimljivog dokumentarnog filma „Computer Chess“ otvorena za javnost u kinu GAJ.

Završni dan festivala za djecu školskog uzrasta i mlade donosi radionica pod nazivom „Dizajnerska početnica: Lego – stop animacija“ u suradnji s Hrvatskim društvom dizajnera, a vodit će je grafička dizajnerica Nina Klarić. Program se nastavlja radionicama „Uvod u 3D mapping“ koju će voditi Ivana Lušičić Liik, dok će Tomislav Može voditi radionicu „Zoom fotografija u doba pandemije“ koja će se realizirati u suradnji s brandom Mura Pehnec. Nakon radioničkog djela očekuje nas predavanje i predstavljanje radova Mihaela Miklošića pod nazivom „Uvod u generativ dizajn“. Dan završava suradnjom 9. MOP Špancirfesta i 19. Dana performancea besplatnim koncertom u dvorištu palače Sermage. Večer će začiniti tajanstveni maskirani dvojac „Nipplepeople“, a u electro-pop tonu nastavit će varaždinske DJ-ice Vallery i OlyFant.

MOP Špancirfest – festival multimedije u prvih je osam izdanja ugostio preko 130 renomiranih predavača iz regije i Europe, a u sklopu djelovanja Udruge MOP Sveučilišta Sjever održano je preko 15 performansa, 27 koncerata multimedijalnog karaktera, 50 radionica iz područja digitalne kulture, dizajna i tehnologije, te 13 radionica digitalne kulture za djecu. Udruga je dosadašnjim djelovanjem organizirala i nekoliko većih meetup-a za digitalnu zajednicu te preko 25 izložbi iz područja digitalne i suvremene umjetnosti.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST