20. travnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Službeno otvoren 9. MOP Špancirfest – festival multimedije

Službeno otvoren 9. MOP Špancirfest – festival multimedije

Službeno otvoren 9. MOP Špancirfest – festival multimedije

 

Varaždin, 16. listopada 2020. – U četvrtak, 15. listopada u HNK-u Varaždin je službeno otvoren 9. MOP Špancirfest – festival multimedije nastupom umjetničkog kolektiva pod nazivom „Zajedno“. Riječ je o mozaik zvuka, glazbe, pokreta i live vizualizacija. Idejno počiva na drevnoj japanskoj tehnici restauriranja polupane keramike zlatom Kintsugi, a koje je metafora za unutarnji preobražaj i stvaranje nečeg novog. Izvedbom performansa želi se kroz spajanje grana umjetnosti postići vlastita introspekcija posjetitelja i jedinstvo s izvođačima u prostoru unutar kojeg grade dijalog, međusobno komunicirajući zvukom, pokretom, glazbom i live videom.

Multimedijalni performans je umjetnički vodila Ksenija Ladić. Umjetnica se bavi glazbenom produkcijom i zvukom, a u svom radu istražuje izvore zvuka, refleksije, te percepciju slušatelja. Diplomirala je 2014. na Umjetničkoj akademiji u Berlinu, odjel za eksperimentalnu upotrebu zvuka i auditivni dizajn u medijima. Dobitnica je radne stipendije Berlinskog Senata u kategoriji Nova glazba, kompozicija i sound art. Uz Kseniju su nastupali i performerica i izvedbena umjetnica Nikolina Komljenović, zatim glazbenik, glazbeni producent i sound dizajner Matija Vojvodić, vizualizacije je stvarao Franjo Maltar uz tehničku podršku Emila Hercega dok se Varteks d.d. pobrinuo za kostime umjetnica. Nakon nastupa održana je prezentacija projekta „Slušam Varaždin“ koji je uz Kseniju Ladić prezentirao Fran Mubrin, direktor MOP Špancifesta. Riječ je o turističkom projektu kojem je cilj istražiti i predstaviti slušnu percepciju grada i pozvati slušatelja na vlastitu igru ušima, šetajući kroz Varaždin.

Drugi dan festivala u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 donosi nam radionice “Uvod u dron snimanje i produkciju” i “Kako izraditi Instagram AR filtere” te tribinu pod nazivom „Online nastava i kako do prakse“ koja će biti prenošena uživo uz tehničku podršku MagicNET-a. Večer je rezervirana za besplatnu filmsku projekciju koja će biti održana s početkom u 20 sati u kinu GAJ. Na rasporedu je dokumentarni film „Kompjuterski šah“ u kojem pratimo vikend turnir za programere šahovskog softvera oko 1980. Film uvodi gledatelje u nostalgični trenutak natjecanja između čovjeka i tehnologije.

Festival je u subotu trebao završiti koncertom u dvorištu palače Sermage uz nastup „Nipplepeople“ no s obzirom na nepredvidljivu situaciju, a vezano uz propisane mjere i upute HZJZ-a organizatori su koncert otkazali.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST