15. lipnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

ITALIAN DESIGN DAY 2020. – Izložba „Crvena – boja strasti“ u Zagrebu

Pogledajte kultne predmete u crvenoj boji renomiranih talijanskih dizajnera u okviru obilježavanja Dana talijanskog dizajna u svijetu

ITALIAN DESIGN DAY 2020. – Izložba „Crvena – boja strasti“ u Zagrebu

ITALIAN DESIGN DAY 2020. – Izložba „Crvena – boja strasti“ u Zagrebu

 

Pogledajte kultne predmete u crvenoj boji renomiranih talijanskih dizajnera u okviru obilježavanja Dana talijanskog dizajna u svijetu

Dan talijanskog dizajna je manifestacija koja se 5. studenog obilježava u cijelom svijetu, s namjerom da širokoj publici približi talijanski dizajn i kulturu uopće. Generalna tema cjelokupnog ovogodišnjeg obilježavanja jest: “Dizajniranje budućnosti. Razvoj, inovativnost. Održivost i ljepota”.
U tom kontekstu, u Zagrebu se upravo postavlja izložba pod nazivom “Crvena – boja strasti” (tal. “Rosso – il colore della passione”), a održat će se u periodu od 5. do 12. studenog 2020.

Izložbu organizira Ured Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu, (ICE – ITA – Agencija), uz potporu Veleposlanstva Italije u Republici Hrvatskoj i u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu Zagreb, u čijem će se predvorju i održati.
Na izložbi će biti predstavljeni kultni predmeti renomiranih talijanskih dizajnera – većinom svakodnevne upotrebne vrijednosti, isključivo u crvenoj boji.
Zagrebačka publika imat će priliku vidjeti niz poznatih talijanskih klasika; npr. kultnu Vespu, Bialettijevo kuhalo za vodu, fotelju “Vanity Fair”, Martinellijevu stolnu lampu, “vreću” za sjedenje, itd.
Svoje poimanje trenutnog stanja u talijanskom i svjetskom dizajnu, s posebnim osvrtom na zagrebački postav, na otvorenju će predstaviti Matteo Ragni; jedan od najnagrađivanijih talijanskih dizajnera generacije i trenutni kreativni direktor niza talijanskih tvrtki.
Također, ova je izložba zamišljena i kao svojevrsni hommage nedavno preminulom dizajneru Aldu Brovarone, genijalnom članu elitnog studija Pininfarina koji je zaslužan za identitet Ferrarija kao sinonima talijanske i svjetske elitnosti u dizajnu.

S osobitim zadovoljstvom najavljujemo kako je ovo tek jedno u nizu događanja koja nam slijede narednih mjeseci u području talijanskog dizajna i ljepote, u organizaciji Veleposlanstva Italije u RH, Talijanskog instituta za kulturu i ICE-a – Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu.

Izložba “Crvena – boja strasti” se održava u predvorju Talijanskog instituta za kulturu, Preobraženska 4, i ostaje otvorena do 12. studenog 2020.
Ostvarena je u suradnji sa Zagreb Design Week-om a može se posjetiti svaki radni dan od 9h do zatvaranja; ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 16.30h, srijedom u 17.30h i petkom u 14h.
Ulaz je besplatan .

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST