15. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

300 najboljih hrvatskih tamburaša na 27. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

Hrvatski sabor kulture, vodeći predstavnik kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, najavljuje 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji će se održati u online okruženju 14. i 15. studenoga s početkom u 18 sati.

300 najboljih hrvatskih tamburaša na 27. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

300 najboljih hrvatskih tamburaša na 27. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

Hrvatski sabor kulture, vodeći predstavnik kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, najavljuje 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji će se održati u online okruženju 14. i 15. studenoga s početkom u 18 sati. Spomenuti događaj uključit će 18 odabranih tamburaških orkestara i sastava s oko 300 tamburaša, a realizira se u suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a.

Za sudjelovanje na Susretu prijavljen je 31 tamburaški orkestar i sastav iz 10 hrvatskih županija s oko 600 izvođača, od kojih su selektori Matija Fortuna, Robert Homen i Ivan Potočnik odabrali finalne sudionike.

Tako će se u kategoriji koncertnih orkestara natjecati Tamburaški orkestar KUD-a „Jedinstvo“ Split, Tamburaški orkestar KUD-a „Belica“, KUD „Tamburica“ Staro Petrovo Selo, Karlovački tamburaški orkestar, Tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Gaj“ Zagreb i Stariji tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Ferdo Livadić“ Samobor. U kategoriji folklornih orkestara natjecat će se Folklorni orkestar HKGD-a „Dunav“ Vukovar, Tamburaški orkestar Folklornog ansambla „Etno Siscia“ Sisak, Tamburaška sekcija KUD-a „Klas“ Podsused i KUD „Preporod“ Dugo Selo. Natjecanje u spomenutim kategorijama održat će se u subotu, 15. studenoga od 18 sati.

U nedjelju, 15. studenoga s početkom u 18 sati slijede natjecateljski nastupi tamburaških sastava u dvije kategorije: koncertni i folklorni sastavi. U kategoriji koncertnih sastava natjecat će se Tamburaški sastav KUD-a „Klaruš“ Maruševec, Tamburaški sastav KUD-a „Mačkovec“ i Tamburaški sastav KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić, a u kategoriji folklornih tamburaških sastava: Tamburaško-violinistički sastav Folklornog ansambla „Koprivnica“, KUU „Dragutin Domjanić“ Vugrovec, HKUD „Petar Zrinski“ Vrbovec, Tamburaški sastav KUD-a „Klek“ i Tamburaški sastav Varaždinskog folklornog ansambla.

Spomenuti sastavi natječu se za brončane, srebrne i zlatne plakete te Grand Prix, koji osvaja orkestar i sastav s najvećim ukupnim brojem bodova. O priznanjima odlučuje stručno povjerenstvo u sastavu: Damir Butković, Ivan Potočnik i Veljko Valentin Škorvaga. Ekskluzivni sponzor 27. susreta ”Glazbalarski obrt Mario Žmegač“ dodijelit će tamburu brač i bisernicu najuspješnijem orkestru i sastavu, a predstavnik Hrvatskog društva skladatelja Ivan Potočnik „Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja u kategoriji koncertnih orkestara“. Opcionalno, može biti dodijeljena još jedna Nagrada za najbolju izvedbu djela u nakladi Hrvatskog sabora kulture u kategoriji koncertnih orkestara.

Hrvatski sabor kulture, vodeći predstavnik kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, najavljuje 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji će se održati u online okruženju 14. i 15. studenoga s početkom u 18 sati.

27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava možete pratiti putem Facebook stranice HSK-a (https://www.facebook.com/hrv.sabor.kulture)

Hrvatski sabor kulture krovna je organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj, koja kao najznačajnija platforma za razvoj, promociju i podršku kulturno- umjetničkog amaterizma, djeluje već više od 70 godina. Danas uključuje 1 026 udruga, 2346 izvođačkih sastava i više od 80 tisuća članova.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST