22. veljače 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Europass Cover Letter

Cover letter, koji se uobičajeno traži prilikom natječaja za posao, je motivacijsko pismo...

Europass Cover Letter

Europass Cover Letter

Cover letter, koji se uobičajeno traži prilikom natječaja za posao, je motivacijsko pismo, zamolba ili molba, te se šalje uz životopis. S obzirom da mnoga poduzeća imaju stranice i obrasce na engleskom jeziku, uključujući i natječaje za posao na LinkedIn-u koji su uglavnom kompletno na englesko jeziku, sve se češće i u Hrvatskoj koristi pojam cover letter.

Europass pomaže pri strukturiranju CV-a tj. životopisa, ali i cover lettera te vas vodi kroz proces korak po korak. Europass cover letter možete napisati na 29 jezika, odnosno izabrati na kojem jeziku u obrascu želite raditi, te nudi mogućnost izbora različitih uzoraka i predložaka.

Europass naglašava osnovna pravila pisanja cover lettera, od pažljivog čitanja natječaja za posao, i prilagođavanja cover lettera traženim kvalifikacijama u natječaju, dok korištenja ključnih riječi. Ključne riječi neka budu prilagođene onome što se traži u natječaju.

Također, u preporukama Europassa stoji da cover letter treba biti kratak, sažet, dobro kocipiran, te formalan.

Vi unaprijed trebate pripremiti osnovne informacije koje unosite u obrazac. Osim osobnih podataka možete unijeti radno iskustvo, obrazovanje, dodatna usavršavanja, te znanja i vještine.

Osim što pomaže u izradi CV-a i cover lettera, Europass proces može pomoći kako bi vidjeli što se smatra bitnim, koje podatke trebate navesti u životopisu, koliko detaljno i slično.

Ovo je jednako bitno za osobe koje prvi put pišu životopis i prijvaljuju se na natječaje za posao, ali i za osobe koje dugo vremena nisu tražile posao. Od tada su se mnoga pravila promijenila, stoga je dobro se prilagoditi modernim zahtjevima na tržištu kako bi što brže i uspješnije završili svoju potragu za poslom.

Dodatne informacije i cijeli proces možete prinaći na:
https://europa.eu/europass/en/create-europass-cover-letter

Vezano:

Kako izgleda moderan i kvalitetan životopis [ KARIJERA ] – COVER magazin.com

Kako napisati životopis? [ KARIJERA ] – COVER magazin.com

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST