3. ožujka 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Rezultati istraživanja pokazali da su kreatori sadržaja ove godine zarađivali više nego prošle

Jučer su na petom izdanju DIABLOGA proglašeni dobitnici nagrada po izboru kreatora sadržaja za 2020. godinu. Nagrade za najkreatore su po kategorijama dobili...

Rezultati istraživanja pokazali da su kreatori sadržaja ove godine zarađivali više nego prošle

Rezultati istraživanja pokazali da su kreatori sadržaja ove godine zarađivali više nego prošle

 

Na DIABLOGU proglašeni dobitnici nagrada za 2020.

Jučer su na petom izdanju DIABLOGA proglašeni dobitnici nagrada po izboru kreatora sadržaja za 2020. godinu. Nagrade za najkreatore su po kategorijama dobili:

Ljepota: Korana Marović
Moda: Pamela Smoljanić
Gastro: Sanja Mijac
Putovanja: Kristijan Iličić
Fitness: Martina Boss

Najinfluencericom je po četvrti put proglašena Ella Dvornik, a tri najbolja brenda za suradnju s kreatorima sadržaja su u 2020. bili Lidl, About You i NIVEA.

Uz proglašenje najboljih, na DIABLOGU su jučer predstavljeni i rezultati istraživanja o hrvatskoj blogerskoj i influencer sceni, kojeg od 2016. provodi agencija Dialog komunikacije. Glavni zaključak je da scena sazrijeva – kreatori sadržaja sve su stariji i sve više ih je stalno zaposlenih te svoje kanale smatraju poslom.

Prisutnost na Facebooku pada, TikTok strelovito raste

Kategorije gastro i putovanja su u odnosu na prošlu godinu zabilježile pad po pitanju broja autora koji u tim segmentima djeluju za po 10%, jednako je pala i prisutnost kreatora na Facebooku, dok se prisutnost na TikToku udvostručila, pa je sada na toj platformi prisutna njih četvrtina (25,9%).

Blogeri, influenceri i YouTuberi su u 2020. zarađivali više nego godinu prije – prosječni mjesečni prihodi za trećinu njih (33,3%) bili su viši od 7.501 HRK – i sve više ih se bavilo poduzetništvom te su svoj utjecaj na društvenim mrežama koristili i za pokretanje drugih poslova (29,6%). Oglašivačima zamjeraju manjak fokusa na kvalitetu sadržaja, a medijima negativan stav prema influencerima, iako ih najveći broj vidi budućnost u suradnji s medijima (35,2%). Video i autentičnost i dalje su vodeći trendovi u influencers marketingu, a predviđanja za 2021. za većinu ispitanika (46,3%) su optimistična.

Istraživanje je provedeno u prosincu 2020. na uzorku od 59 ispitanika, metodom dubinskog online upitnika.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST