15. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Moždani udar može se spriječiti

Moždani udar može se spriječiti – poručile su hrabre žene u crvenom

 

U petak, 5. veljače, svečanim obilježavanjem u Hrvatskom glazbenom zavodu završila je zdravstveno-edukativna akcija Dan crvenih haljina kojom se podiže svijest javnosti o specifičnostima moždanog udara u žena.

Pozdravne riječi gostima u dvorani i gledateljima live streaminga uputili su idejna začetnica i predsjednica Organizacijskog odbora ove hvalevrijedne akcije, prof. dr. sc. Arijana Lovrečić-Huzjan, prim. dr. Vera Katalinić-Janković u ime Ministarstva zdravstva i potpredsjednica Skupšine Grada Zagreba prof. Ana Stavljenić Rukavina.

„Moždani udar se može dogoditi svakome, u svakoj životnoj dobi i izuzetno je važno da žene brinu o sebi, o svojem vlastitom zdravlju i da sebe stave na prvo mjesto.“ – naglasila je prof. dr. sc. Arijana Lovrečić-Huzjan.

Program se odvijao pod voditeljskom palicom sjajnog Tarika Filipović, a svojim nadahnutim nastupima večer su oplemeniti pijanist Matej Meštrović, violončelistica Ana Rucner i glumac Vedran Mlikota.

Dan crvenih haljina održava se treću godinu zaredom u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora- Hrvatskog neurološkog društva i Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, uz suorganizaciju Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH i Gradonačelnika grada Zagreba i uz potporu Ureda Predsjednika RH. Važan i dragocjen doprinos akciji su dali sponzori i donatori Berlin Chemie Menarini, Boehringer, Bina Istra, Eli-Lilly, Endress+Hauser, Fresenius, Ghetaldus, Makpharm, Matkon, Nicro, Novartis, Pliva, Podzemno skladište plina, Sandoz i Zubak grupa.

Pet iznimno emotivnih i potresnih, ali poučnih priča žena koje su preživjele moždani udar, a koje je snimila i oblikovala redateljica Indi Novak uz svesrdnu pomoć logopetkinje Dinah Vodanović, komentirale su liječnice, članice Organizacijskog odbora Dana crvenih haljina, Marina Roje Bedeković, Zdravka Poljaković i Vesna Matijević.

„80% moždanih udara je moguće prevenirati i jedan od ciljeva naše akcije je podučiti žene da postanu proaktivne, da postavljaju pitanja, da budu znatiželjne i da saznaju svoje „brojeve“ – vrijednosti krvnog tlaka, masnoće u krvi, šećera u krvi, težine… Dakle, u prvom redu: prevencija!“ – rekla je prim. dr. sc. Vesna Matijević.

Svečano obilježavanje završilo je prekrasnom revijom na kojoj su nastupile snažne, hrabre žene Aleksandra Jurić u haljini Etna Maar dizajnerice Andrijane Subotić Pjajčik, Ivana Cvetković u kreaciji Martine Herak, Ivana Grbač u haljini BiteMyStyle dizajnera Zorana Aragovića, Snježana Link u haljini Hippy Garden dizajnerice Đurđice Vorkapić, Maja Salamon u haljini s potpisom Ivice Skoke te najmlađa hrabrica Marcela Medved u odijelu brenda Lokomotiva dizajnerice Lane Puljić. Za šminku i frizure pobrinuo se tim salona Studio Marcela pod budnim okom kreativne direktorice Jadranke Pezo, za crvene cipelice Hӧgl Shoe Fashion, a za raskošnu cvjetnu dekoraciju Nataša Kravar iz Salona cvijeća N.

 

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST