15. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Kvalifikacije barista i suradnja sa srednjim školama u fokusu Franck barističkog natjecanja

Kvalifikacije barista i suradnja sa srednjim školama u  fokusu Franck barističkog natjecanja

Franck je predstavio suradnju sa srednjim strukovnim školama u Hrvatskoj u okviru programa „Franck Barista Coffee Inspiration“ kojim pruža podršku mladim talentima zainteresiranim za zvanje barista i karijeru u ugostiteljstvu

U zagrebačkom caffe baru Palermo održane su kvalifikacije za novu sezonu Franck barističkog natjecanja. Karlo Žunić (caffe bar Arteria) iz Bjelovara, Antonio Kelečić (caffe bar Doberman) i Mario Kostić (caffe bar Public), obojica iz Zagreba, pokazali su visoku razinu znanja i kreativnosti u pripremi espressa i ostalih napitaka od kave te se tako plasirali u finale natjecanja koje će se održati na jesen uoči Međunarodnog dana kave, također u Zagrebu.

U sklopu barističkog natjecanja u Zagrebu, Franck je nastavio i s provedbom novog programa „Franck Barista Coffee Inspiration“. Riječ je o suradnji sa srednjim ugostiteljsko-turističkim školama, regionalnim centrima kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, među ostalim, i kroz posebno osmišljen program profesionalnih barističkih edukacija za učenike i nastavnike.

„Program integrira različite obrazovne module za profesionalne bariste koje smo osmislili s ciljem da mladim talentima zainteresiranim za barističko zvanje pružimo dodatnu podršku i kvalitetan temelj za daljnje usavršavanje i izgradnju uspješne karijere. Na ovaj način želimo dati svoj doprinos podizanju kvalitete usluge i napitaka od kave i čaja u ugostiteljstvu, a samim time i kvalitete cjelokupne ugostiteljske i turističke ponude u Hrvatskoj“, rekao je Hrvoje Tandara, rukovoditelj Trade Marketinga u Francku.

U sklopu ove suradnje, Franck osigurava i opremanje kabineta za praktičnu nastavu, a vrijednost programa prepoznalo je i podržalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Osim predavanja, Franck je u sklopu zagrebačkih kvalifikacija organizirao i prigodno natjecanje za učenike, a profesionalni baristi pomogli su im u dodatnom usavršavanju vještina i umijeća pripreme vrhunskog espressa i latte arta.

Program suradnje sa strukovnim, ugostiteljsko-turističkim školama Franck planira dugoročno razvijati kako bi svi zainteresirani učenici dobili uvid u znanje i vještine ključne za uspješnu karijeru i profiliranje u zanimljivom svijetu kave.

„Iznimno nam je drago što je Franck pokrenuo ovako jedan veliki, značajan projekt koji će pomoći našim učenicama u stjecanju kompetencija i radnog iskustva, te naposljetku i izgradnji karijere u ugostiteljskom sektoru. Vjerujemo kako će naše mlade nade puno naučiti od Franckovih barista koji su se pokazali kao veliki profesionalci koji kontinuirano nadograđuju i spremno dijele svoje bogato znanje i iskustvo“, istaknuo je Mario Majcen, nastavnik ugostiteljskog posluživanja iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb.

S obzirom na zahtjeve tržišta, Franckovi baristi kontinuirano se educiraju, a u prosjeku u godinu dana odrade oko 2.000 sati edukacija obuhvaćajući više od 4.000 osoba iz ugostiteljskog sektora. Tako će i u okviru navedene suradnje sa srednjim školama ugostiteljskog usmjerenja, tim Franckovih barista održati niz edukativnih predavanja brojnim učenicima i nastavnicima diljem Hrvatske.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST