„Rijeka” Wine EnoGASTRO Vip Evenata „potekla” iz Rijeke iz grada koji teče
Wine EnoGASTRO Vip Event
Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca
„Rijeka” Wine EnoGASTRO Vip Evenata „potekla” iz Rijeke
iz grada koji teče
U srijedu, 16. lipnja 2021. u Rijeci na Botelu Marina i u četvrtak 17.lipnja u Poreču u hotelu Parentium Plavan Laguna započeli su prvi ovogodišnji Wine EnoGASTRO Vip Eventi. Prva 2 od 5 evanata koji nas očekuju ovoga lipnja pod organizacijom agencije RICERCE MERCATO. Okupili su se brojni ugostitelji, hoteljeri, vinari, sirari, ugostitelji, gastronomi i mnogi drugi.
Partneri projekta su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica grada Poreča, Grad Poreč, Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Udruženje obrtnika Grada Poreča, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede RH.
Mnogobrojni partneri koji su prepoznali vrijednost projekta od auto kuća u Rijeci Nissan AK Lenac sa osobnim vozilima a Opel gospodarski program bila je auto kuća PSC Primorja, a u Poreču partner je bio Suzuki Pula.
Tijekom samog eventa te ugodnih druženja i pauzi između radionica uzvanici su uživali u kušanju proizvoda mnogobrojnih izlagača: Vina Prelac, Kopjar, Kabola vina, Damjanić vina, Krauthaker, Marčeta vina, Vina Koper, Matić vina, Bodren, Galić vina, Sosich wines, Vinarija Vivoda, Ščurek vino, Vinarija Gospoja, Pjrenušci i vina Josipović, Vina Poletti, Frajona, Anđelini vina, Tiskara Sušak, Vinska kuća Pavlomir, Scorpio ugostiteljska oprema, delicije Histrisa, Alden bakalar, MI-KOM doo, Mini mljekare Veronika, Camelot, Cromaris, Dukat Hrvatska President, Đanić rakije i likeri, Jana, Gligora sirevi, PAR Gastro Akademija Rijeka, Gastro tim prezentirao je svoju vrhunsku ponudu a na njihovoj pokretnoj kuhinji i novom fenomanlnom roštilju Prima Grill radio se i humanitarni Cooking Show a za koji su namirnice osigurali METRO, PG Orehovec, Cromaris, PIK Vrbovec i Histris. A kako bi kuhari bili zaštićeni od sunca pobrinuo se u Rijeci TENT – Event a u Poreču Ghia Staff sa svojim šatorima, a za uslugu pobrinuo se personal botela Marina u Rijeci pod kordinacijom Andreja Kušete, a u Poreču hotel Parentium Plava Laguna pod dirigentskom palicom Dragana Ružića.
Program je bio vrlo bogat, ispunjen radionicama i predavanjima izvrsnih govornika poput Mire Šemić- vinska dama i vrhunska govornica iz Slovenije, Damjana Miletića iz PAR Gastro Akademije Rijeka, našeg Chefa Dragana Jovanovića, sommeliera Jure Andrijaševića, sommelierke Manuele Maras, prezentacija slastica od strane Vlade Voštena tvrtke Irex Aroma i MI-KOM doo, Zorana Lukića iz tvrtke Scorpio i Barmen.hr, Filipa Savića i Tomislava Razumovića iz Vinarije Krauthaker. Teme su bile raznolike – Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, Bonton i kultura stola, Potencijal Graševine u visokoj gastronomiji, Evolucija istarske Malvazije, Novi trendovi u miksologiji, Sousvide kuhanje i vakumiranje moderne generacije i mnoge druge.
Dodatnu vrijednost događaju svakako je dao Cooking show, pod vodstvom gastro chefa Dragana Jovanovića, a u kojem su u Rijeci sudjelovali i konoba Loznati sa specijalitetima Creske janjetine i preporučujemo svima da ih posjetite čim budete bili na Cresu, konoba Ribica s Kantride, Aleksandar Salević iz restorana Conca Doro i Vinotel Gospoja sa specijalitetima otoka Krka. Sve nabrojane neznamo tko je bio bolji u svojoj posebnosti sa gastronomskim specijalitetima Kvarnera.
U Poreču su sudjelovali i restorani Bacchus Plava Laguna, Damir Modrušan iz Sapore di mare i Da Antonio Fažana te restoran Asian streetfood Umi.
Cooking atrakcija bila je humanitarnog karaktera te je prikupljeno na ta dva eventa 3700 kuna.
Sav prikupljeni iznos zajedno s prikupljenim financijskim sredstvima na svim ostalim eventima biti će doniran Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije za novu „Sobu čuda”.
Glavni cilj Međunarodna konferencije vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca jest promocija lokalnih proizvođača, edukacija, podizanje kvalitete usluge te međusobno povezivanje proizvođača/ ponuđača i ugostiteljsko-turističkog sektora.
Posjećenost je bila vrlo dobra ako imamo u vidu da je visok datum i da je ipak započela predsezona, no sve se odvijalo u skladu s epidemiološkim mjerama. Wine EnoGASTRO Vip Event time je na pravi način najavio otvaranje turističke sezone i oživljavanje cjelokupnog ugostiteljsko turističkog sektora!
Event u Istri je dobio i vrijednost kao uvertira za Vinistru jer odmah idućeg dana je započela i Vinistra.
Nakon Rijeke i Poreča, Wine EnoGASTRO Vip Event ne staje sa svojom lijepom pričom već seli u Dalmaciju, točnije u Split u novi prekrasni hotel Amphora (23.06.), gdje je na redu edukacija i druženja ugostitelja Splita i cijele Splitsko-dalmatinske županije.
Interes za eventom U splitu je vrlo velik jer najavljena je velika i vrlo posebna prezentacija “Kaštelanski žmuli i pjati” kaštelanska eno-gastro baština, zatim prezentacija Dalmatinske gastronomije u koju su se uključili vrhunski ugostiteljski objekti Splita – Zrno soli, Zora bila, Brasserie on 7 i Zinfandel Wine bar uz našeg Chefa Dragana Jovanovića i Luku Dančulovića i gostujućeg Chefa iz Zadra iz tvrtke Marikomerc Tomislav Karamarko.
Veselimo se ovom eventu jer u Splitu se uvijek okupe ugostitelji u najvećem broju sa željom za stjecanjem novih znanja ali i za druženjem.
VEZANO
Cedevita pokrenula kampanju “Čizma puna optimizma” kojom podsjeća na prave vrijednosti blagdana
Evo koliko će Hrvata ove godine na skijanje
NIVEA i u Hrvatskoj pokreće misiju borbe protiv društvene izolacije i objavljuje rezultate globalnog istraživanja