20. travnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Kulturan Ulični Festival stiže na Borongaj

Kulturan ulični festival ima cilj umjetnost i kulturu donijeti u sve kutke Zagreba, na taj način obojati svakodnevicu lokalnog stanovništva. Povezati susjedstvo kroz cirkusku umjetnost, začudnost, smijeh i zabavu koju ta umjetnost u sebi sadrži.

Nakon što smo prepolovili festival i dobro se zabavili u Sopotu, Vrbiku i Mažurancu, KUF nastavlja svoju dostavu kulture i zaustavlja se na Borongaju!


Ovaj vikend Kulturan Ulični Festival smješta se na šetnicu Vesne Parun i dovodi 4 nove predstave lokalnih uličnih umjetnika i umjetnica: Los Flacos, El Cric, Klaun Ludek, Đon Kesten, te jedan divan glazbeno zaljubljeni par vrlo zvučnog imena: Cura i Dečko.

18.09.
18:00 Emilio & Nives: Los Flacos
19:00 Loop cirkus: El Cric
20:00 BeND: CURA i DEČKO
19.09.
18:00 Antuntun: Klaun Ludek
19:00 Cirkultura: Kesten

Los Flacos:
Klaunski duo koji će vas razveseliti duhovitim trenucima i impresivnim vještinama!
Nakon 15 godina samostalnog rada pronašli su jedan drugoga. Spojila ih je strast, ljubav i cirkuska umjetnost a najsretniji su kada sve to pretoče na pozornicu i svoje osjećaje podijele sa publikom koja im uzvraća svojim osmijehom. U predstavi Los Flacos spajaju razne cirkuske vještine, ples i komediju. Na komičan način uvode publiku u svijet cirkusa, mogućeg i nemogućeg, opasnog i bezopasnog, ozbiljnog i šašavog.
Loop cirkus: EL CRIC
Protagonisti ovog performansa pokušavaju ispričati svaki svoju priču, no njihova egomanija im to ne dopušta. Kreću sa konfliktom i nadmetanjem vlastitih osobnosti i sposobnosti da vide tko je bolji, kako bi na kraju shvatili da samo zajedno mogu dati najbolje od sebe.

Cirkultura: Đon Kesten circus show
Potpuno drugačiji cirkuski svijet iz mašte kroz koji vas vodi Đon Kesten – klaun, ekvilibrist, žongler, lakrdijaš…konstruktor, majstor, šeprtlja…
On je poeta te ujedno i harambaša a publika ga simpatizira zbog njegove dječačke nevine ludosti.
Svoje gledatelje impresionira vještinom manipulacije kristalnim kuglama da bi ih već u slijedećem trenutku zaprepastio žongliranjem sabljama. U svakom trenutku je sposoban postati zavodnik, šarmer, luda, vražićak te i simpatičan prijatelj.
Ovaj show je specifičan i zbog toga jer Đon Kesten izvodi vratolomije na cirkuskom rekvizitu rola bola što gledatelje ostavlja bez daha. Slažući daske i cijevi, on balansira na visini pri tom žonglirajući vatrenim bakljama. Provlači se kroz ringove i izvodi mnoge trikove te tako vješto manipulira publikom.
Artističkim točkama i interakcijom s voljenim gledateljima popraćenom bujicom smijeha, u njega vas uvlači pravi majstor ulične zabave. Izvlači svakom prolazniku osmijeh ili čuđenje na lice i svi jednostavno progledaju njegovim kestenovskim očima.

Klaun Ludek: Šašavo Šalabajzanje
Interaktivna cirkuska predstava sa ludekastom klaunerijom, mnoštvom žongliranja, elementima
pantomime, trikova, glazbe, improvizacije..
Šalabajzajući gradom, Klaun Ludek nailazi na sasvim običan kofer na neobičnom mjestu. Znatiželjno zaviruje… u klaunov svijet, iz kofera počnu izvirivati šarene «slike» uz koje svijet oko nas izgleda zabavniji, slobodniji i nasmijaniji… i…zatitraju zrakom u vrtloge igre….!
Priča je to koja govori o životu u cirkusu i životu uopće, ispričana na Ludekov osebujan način. Predstava u koju je uključena i publika, puna je smijeha, radosti i ludosti, uspona i padova, transformacije osjećaja i žongliranja, kakvoga se rijetko vidi na ulicama našega i vašega grada

Cura i Dečko
Cura i dečko su glazbeno-zaljubljeni par, imenima Ivan Marojević i Vanesa Petrac. Uživo stvaraju elektro-bajkoviti eksperiment, prožet plesnim melodijama, sintevima i loopovima. Počeli su prije 4 godine, gitarom i glasom, a od tad konstantno transformiraju svoj zvuk u plesnu utopiu; punu ljubavi, tijela i smijeha.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST