20. travnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Talijanski filmovi u Muzeju Suvremene umjetnosti 21. i 22. rujna

Uz potporu Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, a u sklopu revije filmova ovogodišnjeg Pula Film Festivala u Muzeju Suvremene Umjetnosti (kino Metropolis), bit će prikazana i dva talijanska filma, Nowhere Special, 21. rujna i Ne mrzi, 22. rujna, u 19.30h. Nowhere special, redatelja Uberta Pasolinija dobio je nagradu publike za najbolji film na ovogodišnjem festivalu.

TALIJANSKI FILMOVI S PULA FILM FESTIVALA U MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI, 21. I 22. RUJNA

NIGDJE POSEBNO, Uberto Pasolini

John je tridesetpetogodišnji čistač prozora koji odgaja četverogodišnjeg sina Michaela nakon što ih je dječakova majka napustila. Kad dobije lošu zdravstvenu prognozu, John će dati sve od sebe da za dječaka pronađe odgovarajuću obitelj. Razdiran sumnjama u ispravnost svojih prosudbi i bijesom zbog nepravednosti vlastite sudbine, morat će donijeti najveću odluku u svom životu.

Uberto Pasolini (Rim, 1957), talijanski je redatelj, scenarist i producent, koji radi u britanskoj filmskoj industriji od
1983. Utemeljitelj je produkcijske kuće Red Wave Films, u kojoj je realizirao i svjetski filmski hit, Oscarom nagrađenu britansku komediju Skidajte se do kraja (The Full Monty, 1997.). Kao redatelj, uz Nigdje posebno, potpisnik je još dvaju nagrađivanih naslova: Machan (2008.) – Nagrada FEDIC na Venecijanskom filmskom festivalu i Still Life (2013.) – C.I.C.A.E., Pasinetti za najbolji film, Premio Cinematografico Civitas Vitae prossima i Venice Horizons Award – sve 4 na Venecijanskom filmskom festivalu.

NE MRZI, Mauro Mancini

Simone je ugledan kirurg židovskog porijekla, koji vodi miran život, nevezan prošlošću. Jednog dana spasi čovjeka kojega je udario automobil, no kad na njegovim grudima ugleda nacističku tetovažu, prepušta ga neminovnoj sudbini. Ipak, osjeća grizodušje te odluči pronaći njegovu obitelj – najstariju kći Maricu, malog Paola te tinejdžera Marcella, koji je također pod utjecajem rasne mržnje. Jedne noći Marica će pokucati na Simoneova vrata, prisiljavajući ga da se suoči s posljedicama svojih djela.

Mauro Mancini (1978.), talijanski je redatelj i scenarist, karijeru je započeo 2005. kratkim filmom Il nostro segreto (Our Secret). Potpisnik je brojnih dokumentaraca, kratkih filmova, mini-serija, reklama i glazbenih videa, mnogih i nagrađivanih.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST