27. rujna 2023.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Udruga Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska po prvi je put u gradu Rovinju organizirala Grand Chapitre

Udruga Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska po prvi je put u gradu Rovinju organizirala Grand Chapitre – okupljanje domaćih i inozemnih članova, čiji je počasni gost bila chefica Lidia Bastianich

Hrvatska podružnica međunarodnog gastronomskog udruženja Chaîne des Rôtisseurs, u partnerstvu s Maistra Hotelima, organizirala je prvi hrvatski Grand Chapitre u Rovinju. Grand Chapitre je godišnja svečanost, koja podrazumijeva svečanu inauguraciju, na kojoj su u hrvatsku podružnicu primljena čak 42 nova člana te gala večeru, koja je održana u Grand Park Hotelu. Posebna atrakcija toga događanja bila je Škola kuhanja (chef’s workshop) svjetski poznate chefice Lidije Bastianich, porijeklom upravo iz Istre, tijekom koje su članovi saznali male tajne velike TV zvijezde.

Brošuru možete pogledati OVDJE
U četiri dana, koliko je trajao Grand Chapitre, strani članovi udruge Chaîne des Rôtisseurs na atraktivnim destinacijama Istre kušali su probrana jela, vina i maslinova ulja u restoranima članovima hrvatske udruge: Cap Aureo Signature Restaurant (Grand Park Hotel Rovinj), Pergola pod vodstvom chefa Fabricija Vežnavera u Zambratiji te Giannino u vlasništvu rovinjske ugostiteljske obitelji Pellizzer.
Tijekom dnevnih izleta gosti su posjetili OPG Fatorić, gdje su kušali tradicionalne istarske specijalitete, vinski podrum Matošević, uživali u plovidbi brodom kroz jedinstveni krajolik Limskog kanala do čuvenog restorana Viking te obišli maslinike obitelji Lupieri gdje je održana radionica maslinovog ulja.
Članovi i njihovi gosti su uživali u luksuznim hotelima Grand Park Hotel Rovinj i Hotel Lone, smještenima nadomak povijesne jezgre grada Rovinja, što je bila idealna prilika da se podrobnije upozna ta perjanica hrvatskog turizma.

Chaîne des Rôtisseurs
U vrijeme nastanka, udruženje Chaîne des Rôtisseurs bilo je lanac francuskih pečenjarnica, majstora pečenja gusaka na ražnju, i od XIII. stoljeća promiče kulturu blagovanja, povezuje profesionalce iz svijeta kulinarstva, ali i brojne gastronomske entuzijaste. Sjedište je udruge u Parizu, a svaka država članica (bailliage) ima vlastito sjedište s predsjednikom (bailli) odgovornim za razvoj chaînea u vlastitoj zemlji. To uključuje i redovito organiziranje sastanaka i okupljanja članova u restoranima, vinarijama i maslinicima profesionalnih članova kao i
priređivanje godišnje svečanosti (chapitre) koja podrazumijeva svečanu inauguraciju novih članova te gala večeru.
Hrvatsko gastronomsko društvo Chaîne des Rôtisseurs utemeljeno je 2018., a broj članova se povećava svake godine. Ono okuplja ljude koji cijene kvalitetnu hranu te pomno odabrane profesionalne članove. Od osnutka društvo je organiziralo mnoga okupljanja članova, a posebna misija je omogućavanje domaćim mladim kuharima i sommelierima da u specijaliziranim školama unaprijede znanje te sudjeluju u međunarodnim natjecanjima. Unutar projekta Maslina, grozd, ječam – edukacijom do prepoznatljivosti, koji podržava i financijski podupire Ministarstvo turizma, društvo je održalo i nekoliko on-line radionica te tri ciklusa radionica o vinu, maslinovom ulju i viskiju.
Organizatori se posebno zahvaljuju partnerima manifestacije Hrvatskoj turističkoj zajednici i Maistra hotelima, pokroviteljima Ministarstvu turizma i sporta Republike Hrvatske, turističkim zajednicama Istarske županije i grada Rovinja te sponzorima: PBZ Card, eKupi, Auto Benussi, Jamnica plus d.o.o., BioSeedLab d.o.o., Vinarija Kutjevo d.d., Cadenela iz Vodnjana, Hotel Amfiteatar iz Pule, Brač Fini Sapuni, MasVin iz Polače, Vinarija Jeruzalem Ormož.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST