16. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Festival Dance INN od 14. do 16. listopada

Festival Dance INN od 14. do 16. listopada predstavlja nove radove Isabelle Schad, Anje Bornšek i Ane Kreitmeyer!

Ovogodišnje izdanje Dance INN festivala – pop up festivala usmjerenog na suvremenu plesnu i izvedbenu umjetnost i live art koji se već petu godinu održava u organizaciji kazališne skupine de facto kroz tri će dana – od 14. do 16. listopada – predstaviti tri raznovrsna projekta. Svoje će aktualne radove tijekom narednom tjedna u Zagrebačkom plesnom centru predstaviti njemačka umjetnica Isabelle Schad, slovenska plesačica i koreografkinja Anja Bornšek te domaća koreografkinja Ana Kreitmeyer i Studio za suvremeni ples.

Isabelle Schad njemačka je umjetnica poznata po dugogodišnjoj suradnji za zagrebačkom plesnom scenom (nagrađena njemačkom nacionalnom plesnom nagradom za koreografkinju godine u 2019.), a predstava PERSONNE koju je realizirala u suradnji s francuskim vizualnim umjetnikom Laurentom Goldringom treće je njeno gostovanje na festival Dance.INN. Polazeći od značenja riječi personne – koja na francuskom znači osoba, ali može značiti i nitko te zapravo kao da sadrži sve slojeve koje identitet može okupiti – autori se u ovom radu fokusiraju isključivo na koreografiju lica. Ovaj rad kreira i predstavlja različita lica isključivo kroz rad ruku, omogućavajući ostatku tijela da bude zaboravljeno, o predstavi Personne kaže Schad.

Predstava CORESONANCES predstavlja putovanje u prostore rezonantnosti materijala, kroz slušno i vizualno u osjetno, a nastala je u suradnji koreografkinje Anje Bornšek i pjesnikinje OR poiesis kroz istraživanje percepcije zvuka. Ostati u ritmu prijelaza, kliziti u formu i istovremeno rastapati oblikovano, dok zvuk i tijela inzistiraju na iskustvu i bliskosti. Kamenje je, poput vode, nositelj sjećanja, materijalnog pamćenja. Maksimalan broj posjetitelja po predstavi je 10, a izvode je Anja Bornšek i OR poiesis.

FANTASTIČNE VRSTE nova je predstava koreografkinje Ane Kreitmeyer i Studija za suvremeni ples. Fantastične vrste došle su u prostor koji im izvorno ne pripada i od njega pokušavaju graditi potencijalno novo stanište. One su jedan organizam i mnogo njih odjednom, njihovo krilo seli se cijelim zajedničkim tijelom koje ne leti, hodaju kozjom nogom s kandžom lešinara, nemaju glavu na mjestu glave nego negdje drugdje, a već u drugi čas imaju dvije i šest glava, mogu istovremeno biti i mrav i lav, može ga biti samo pola, može se lijepiti za druga tijela, povremeno je kamen, a povremeno ga uopće nema. Ana Kreitmeyer u suradnji sa Studijem za suvremeni ples stvara vječno promjenjiv okoliš. Predstavu izvode: Branko Banković, Dina Ekštajn, Ida Jolić, Ana Mrak, Martina Tomić i Ana Vnučec.

Dance Inn osnovan je prije pet godina godine, a ovisno o temi koju propituje, uključuje različite umjetnike, umjetničke kolektive, institucije i prostore kako bi u kratkom vremenu obuhvatio širu kulturnu zajednicu. Kroz plesne radionice, prezentacije predstava i projekata, debate, susrete i evente, festival za cilj ima istraživati nove načine prezentacije umjetničkih radova, poticanje umrežavanja s lokalnom i međunarodnom zajednicom te poticanje umjetničke kreacije, razmjene znanja i iskustva te intenziviranje suradnje umjetnika. U protekle četiri sezone Dance INN je kroz suradnju s Teatrom ITD, KNAP-om, Akademijom dramske umjetnosti, LADO-m, LAUBOM, Tehničkim muzejem ispitivao različite mogućnosti i prostore za ples i suvremeno kazalište u Zagrebu.

REZERVACIJA ULAZNICA: Obavezna je rezervacija ulaznica. Rezervacije se vrše na email defactotheatre@gmail.com

Festival Dance INN 2021. se održava uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Zaklade Kultura Nova te uz podršku grada Zagreba i Zagrebačkog plesnog centra.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST