27. rujna 2023.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Prva kestenijada Via Ribnik u Starom gradu Ribniku

karlo

U subotu 16. listopada u Starom gradu Ribniku održat će se prva po redu kestenijada Via Ribnik. Stari grad Ribnik oživjet će u punom sjaju cjelodnevnim događanjem posvećenim povijesti, kulturi i gastronomiji ovog prekrasnog lokaliteta.

Tako će u dvorištu Ribnika od ranog jutra biti postavljena autohtona srednjovjekovna tržnica na kojoj će, uz ostale prigodne delicije, dominirati opojni mirisi kestena. Stari grad Ribnik postat će dom pravim srednjovjekovnim trgovcima s čijih će se štandova moći kušati i kupiti zaista posebne proizvode.

U jutarnjim satima bit će održano i jedno zanimljivo natjecanje – Olimpijada starih sportova koja će prikazati vještine i snagu ljudi koji su na ovom području živjeli prije nekoliko stoljeća. Streličarski klub Dubovac izvest će prezentaciju streličarstva i turnir za građanstvo, dok će u predvečerje biti održano pričanje starih legendi te spektakularan trekking bakljama.

Za zabavu su zaduženi Karlovački tamburaški orkestar i Stari Kostenjari dok će manifestaciju velikim koncertom zatvoriti popularni Begini.

Na kestenijadi Via Ribnik neće nedostajati niti edukacije te će tako LAG Vallis Collapis održati prezentaciju potpora za OPG-ove.

Magični Stari grad Ribnik jedina je sačuvana nizinska tvrđava u Hrvatskoj koja datira čak iz 13. stoljeća i nalazi se uz važnu trgovačku cestu, dok njegovo ime sugerira kako se radi o utvrdi okruženoj obrambenim ribnjakom. Impozantni Stari grad Ribnik krije tajne hodnike, skrivene tamnice i zazidane mistične prolaze – sve ono što je bilo je potrebno za preživjeti u burnom srednjem vijeku, zbog čega je ovo mjesto prepuno nevjerojatnih priča i legendi.

Sva događanja u sklopu kestenijade su besplatna uz poštivanje važećih epidemioloških mjera. Organizatori stoga pozivaju sve građane da dođu na prvu kestenijadu Via Ribnik te uživaju u prekrasnom ambijentu Starog grada Ribnika i bogatom programu za sve generacije.

Program možete pratiti na službenoj Facebook stranici Via Ribnik: facebook.com/viaribnik

Organizator manifestacije je agencija Croatia Open Land Tours DMC uz partnere Općinu Ribnik, Turističku zajednicu područja Kupa i LAG Vallis Colapis.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST