3. ožujka 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Tradicionalni koncert „Sevdah u Lisinskom“ 15. Studenog s početkom u 20 sati.

TRADICIONALNI „SEVDAH U LISINSKOM“ ODRŽAT ĆE SVOJE 16. IZDANJE U KULTNOJ DVORANI U ZAGREBU

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i ove godine održat će se tradicionalni koncert „Sevdah u Lisinskom“ 15. Studenog s početkom u 20 sati.

Više od 1500 posjetitelja moći će uživati u izvedbama Nedžada Salkovića, Hanke Paldum, Esada Kovačevića, Alme Subašić, Ibre Bublina, Azre Husarkić, Ivana Jelića, Izeta Milišića uz posebne goste Dženane Huseinagić i Dženane Šehanović.

U interpretacijama eminentnih izvođača sevdaha publika u hrvatskom glavnom gradu osjetit će svu ljepotu sevdalinki, bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pjesama, a kao što je ranije navedeno, Nedžad Salković poznatiji pod nazivom „Princ Sevdaha“ još jednom će stati na pozornicu u Lisinskom.

Idejni tvorac i producent Music Time-a Tomislav Kašljević istaknuo je kako je veoma ponosan na projekt koji uspješno traje kroz 16. Izdanje: “Nije lako okupiti toliko izvođača na jednoj sceni kao što je Lisinski, ali kada se nešto radi iz ljubavi, sve se može”, rekao je Kašljević.

Kao što je i samoj publici poznato, sevdalinka je gradska ljubavna pjesma koja predstavlja jedinstven glazbeni izričaj u Bosni i Hercegovini, koji se može pohvaliti dugom i bogatom tradicijom. Samom svojom strukturom i način izvođenja, sevdalinke su vrlo kompleksne pjesme, prepune emocija, a sama riječ sevdalinka potječe od arapske riječi „sawda“ što znači „crna žuč“, dok je u bosanskom jeziku pojam „sevdah“ dobio značenje čežnje, ljubavnog žara i ljubavnih jada.

Tako će se 15. Studenog u Lisinskom moći ponovo čuti neponovljive pjesme koje „diraju u srce“: Žute dunje, Tebi majko, Misli lete, Emina, Ne klepeći nanulama, Čudna jada od Mostara grada, S one strane Plive, Lijepi li su mostarski dućani, Moj dilbere, Snijeg pade na behar, Kad ja pođoh na Bembašu, Vino piju age Sarajlije i mnoge druge.

Ulazak na koncert moguć je SAMO I ISKLJUČIVO uz predočenje COVID POTVRDE ili uz BRZO ANTIGENSKO TESTIRANJE (koje će se obavljati besplatno na ulazu, o trošku organizatora koncerta).

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST