15. lipnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

OKVIR – novi projekt koreografa Borne Babića i Zagrebačkog plesnog ansambla uskoro premijerno u Zagrebu!

Zagrebački plesni ansambl priprema novi projekt – u koreografiji domaćeg plesnog umjetnika Borne Babića s belgijskom adresom završava se prva ovosezonska plesna premijera – predstava OKVIR koja će biti izvedena u prosincu u Zagrebačkome kazalištu mladih. Predstavu izvode Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Sintija Kučić i Jovana Zelenović.

Zagrebački plesni ansambl priprema novi projekt – u koreografiji domaćeg plesnog umjetnika Borne Babića s belgijskom adresom završava se prva ovosezonska plesna premijera – predstava OKVIR koja će biti izvedena u prosincu u Zagrebačkome kazalištu mladih. Predstavu izvode Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Sintija Kučić i Jovana Zelenović.


Kao polazište za umjetnički proces odabrano je propitivanje pojma narcizma – u kojoj mjeri je narcizam prisutan u društvu i pojedincu, koliko je u različitom opsegu dio naše svakodnevice – u suvremenom društvu u kojem smo svi opterećeni sami sa sobom? Inspiraciju za rad koreograf i autor predstave Borna Babić pronalazi u knjizi Narcizam: poricanje istinskog sebe američkog psihoterapeuta Alexandera Lowena, a o radu kaže: Oduvijek me zanimala ta kontradikcija između narcističkog i skromnog, a koja je, uvjeren sam, u svima nama. Kad i kako odabiremo jednu od te dvije vlastite strane, što ih aktivira i jesu li ti prijelazi svjesni. Puno sam se puta susretao i prepoznavao u sebi i drugima te dvije pozicije te sam ih poželio dublje razumjeti.
Borna Babić plesni je umjetnik iz Rijeke, diplomirao je na cijenjenoj nizozemskoj plesnoj akademiji Codarts Rotterdam, a posljednjih nekoliko godina pleše u svjetski poznatoj plesnoj kompaniji Ultima Vez / Wim Vandekeybus u Bruxellesu u Belgiji.

Predstava OKVIR premijerno će biti izvedena 18. prosinca u Zagrebačkome kazalištu mladih. Autori koncepta su Borna Babić i Davide Belotti (ujedno asistent koreografa), autori glazbe su Nenad Kovačić i Nils Peschanski. Scenografiju i kostimografiju potpisuju Zdravka Ivandija Kirigin i Ana Mikulić, oblikovanje rasvjete Saša Fistrić, fotografiju Jelena Janković, a grafičko oblikovanje Vladimir Končar. Kostime je izradila Marija Fiket, a scenografiju Krunoslav Ozimec. Predstava nastaje u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla pod vodstvom Petre Glad Mažar. Asistentice produkcije su Nina Križan i Petra Valentić.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST