3. ožujka 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Besplatan program za djecu i mlade – rođendanski poklon Animafesta 2022 najdražim posjetiteljima

Povodom 50. obljetnice osnutka Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2022 svoj Program za djecu i mlade, koji se u kinu Tuškanac odvija 7.–11. lipnja, a u zagrebačkim kulturnim centrima dvama vikendima (4. i 5. 6.; 11. i 12. 6.), daruje svojim najdražim gledateljima. Program se tradicionalno sastoji od međunarodnog Natjecanja filmova za djecu za koje najbolje nove filmove iz cijeloga svijeta odabire medijska psihologinja i svrstava ih u dobne kategorije (3–6, 7–10, 11–14 i 15+ godina), Obiteljskog programa u četiri segmenta idealnog za gledanje uz roditeljsku pratnju i koncentriranog u subotnjim i nedjeljnim terminima, te dviju radionica animiranog filma.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 6. do 11. lipnja

Povodom 50. obljetnice osnutka Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2022 svoj Program za djecu i mlade, koji se u kinu Tuškanac odvija 7.–11. lipnja, a u zagrebačkim kulturnim centrima dvama vikendima (4. i 5. 6.; 11. i 12. 6.), daruje svojim najdražim gledateljima. Program se tradicionalno sastoji od međunarodnog Natjecanja filmova za djecu za koje najbolje nove filmove iz cijeloga svijeta odabire medijska psihologinja i svrstava ih u dobne kategorije (3–6, 7–10, 11–14 i 15+ godina), Obiteljskog programa u četiri segmenta idealnog za gledanje uz roditeljsku pratnju i koncentriranog u subotnjim i nedjeljnim terminima, te dviju radionica animiranog filma. Odabrani dijelovi programa stižu i u zagrebačke kulturne centre u sklopu također besplatnog programa Animafest u vašem kvartu, a ulaznice se ne plaćaju ni za projekciju pod zvijezdama atraktivne dugometražne anime Belle na Ljetnoj pozornici Tuškanac koja je primjerena mladim odraslima (15+).
Natjecanje filmova za djecu broji 41 film u izboru Martine Peštaj, urednice Dječjeg i omladinskog programa RTV Slovenije, te se redovito odvija uz razgovor s autorima djela uz stručno vodstvo. Priče u svoja središta stavljaju djecu te je nadahnjuju, ohrabruju i postavljaju pred izazove koje ona spretno, zabavno i s puno truda i snalažljivosti rješavaju. To su bajke, legende i glazbene priče koje donose važne poruke sa svih strana svijeta, o životinjama iz davnih kultura, ali i aktualne teme brige za okoliš i očuvanja ljudskih prava. Puno je fabula o tome kako djeca i mladi traže svoj glas i pokret, kako razmišljaju o osjećajima, odnosima u obiteljima i među prijateljima, o putovima sazrijevanja i odrastanja. Mnogo je jakih ženskih likova i djece kojoj nedostaje pozornost roditelja pa traže svoje svjetove sreće i mira, a snažno je prisutna stop-animacija koja koristi različite materijale: od nježnog filca do recikliranog otpadnog materijala.
Program za najmlađe (3–6) predvode djevojčice koje bude sunce, pobjeđuju strahove i stvaraju jaka prijateljstva. Životinjske priče donose slasne juhe, drage medvjediće i čudovišta koja sliče slonovima i putuju u novi svijet. Program za mlađe školarce (7–10) slavi odnose koji obogaćuju život pa brat i sestra otkrivaju značenje riječi „molim“, par likova odlazi avionom u ljepši život, djed unuku izgradi kućicu, dva miša zajedničkim snagama prevare mačku, djevojčica pronađe čudnovat skriveni vrt stare gospođe, a prekrasna je i priča zaljubljenih ptičica. U programu za starije školarce (11–14) glavni likovi poput tri sestre, vatrogasca i snjegovića traže svoj put i mjesto pod suncem dok galerijski izlošci pričaju priče iz prošlosti, a otok pun smeća opominje nas na budućnost. Program za mlade odrasle (15+) otkriva tajne, neke nježne, a druge potresne, i zahvaća mladenački duh u rasponu od napetih znanstvenofantastičnih do refleksivnih djela.
Obiteljski program u dva festivalska vikenda okuplja novije europske srednjometražne filmove i kratkometražne naslove iz programa festivala VAFI/RAFI. Švicarsko-francuski film Giuseppe (r. Isabelle Favez) pripovijeda o malom ježu koji odbija usnuti zimski san jer želi vidjeti snijeg, francusko-belgijski Ne-ne u svemiru (r. Wassim Boutaleb Joutei) prati avanture junaka na nepoznatom planetu, bugarski Nebeski Anri (r. Miroslava Arnaudova) prikazuje doživljaje zečića zrakoplovaca, a francusko-belgijska Operacija Djed Mraz (r. Marc Robinet) bavi se čarolijom Božića. Svi navedeni filmovi primjereni su za uzrast 5+.
U Narodnom sveučilištu Dubrava u subotu 4. 6. u 11 sati igra Natjecanje filmova za djecu (3–6 god.), u nedjelju 5. 6. u 11 sati Giuseppe i Ne-ne u svemiru (5+), u subotu 11. 6. u 11 sati Natjecanje filmova za djecu (7–10 god.), a u nedjelju 12. 6. u 11 sati Nebeski Anri i Operacija Djed Mraz (5+). Isti program istoga dana i u isto vrijeme (12. 6., 11 sati) na programu je i Narodnog sveučilišta Sesvete. Dana 5. 6. u 19:30 sati u Centru za kulturu i informacije Maksimir večernja je projekcija Giuseppea i Ne-ne u svemiru. U Centru Knap na Peščenici u subotu 11. 6. u 20 sati prikazuje se Natjecanje filmova za djecu (3–6 god.), a istoga dana (11. 6.) u 11 sati u KUC-u Travno mogu se vidjeti Giuseppe i Ne-ne u svemiru.
Za mlade odrasle (15+) atraktivna će svakako biti i projekcija dugometražne anime Belle Mamorua Hosode, suvremene adaptacije Ljepotice i zvijeri o djevojci koja je u virtualnoj mreži velika pjevačka zvijezda, u petak 10. 6. u 21:30 na Ljetnoj pozornici Tuškanac.
U subotu 11. 6. u Medijateci Francuskog instituta radionicu animiranog filma za djecu (8–16 godina) vodi autorica Mitchelle Tamariz. Radionica je ujedno i jedini segment Programa za djecu i mlade za koji se plaća ulaznica (40 kuna za članove Medijateke, 60 kuna za ostale), a prijave se primaju na: radionice@institutfrancais.hr. Za učenike Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu druga radionica animacije bit će organizirana u kinu Tuškanac.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST