16. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Održana konferencija Rastimo zajedno

Kvalitetna suradnja javnog i privatnog sektora ključna je za uspješnu provedbu različitih programa podrške roditeljstvu sa što većim brojem roditelja diljem Republike Hrvatske.

Održana konferencija Rastimo zajedno

Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ i zagrebački DV Radost organizirali su 11. godišnju konferenciju voditeljica i voditelja programa podrške roditeljstvu „Rastimo zajedno“ u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, u petak 7. listopada 2022. godine. Konferencija se održala pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te uz financijsku podršku The Human Safety Net fondacije Generali Grupe.

Konferencija voditeljica i voditelja programa Rastimo zajedno tradicionalno je okupljanje voditelja različitih programa namijenjenih osnaživanju roditeljskih znanja i vještina roditelja najmlađe djece, roditelja djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju, roditelja koji podižu djecu u otežanim okolnostima, kao i roditelja posvojitelja.

Sudionicima konferencije obratile su se: gđa Mila Jelavić, izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba; gđa Tatjana Katkić Stanić, Ravnateljica zavoda za socijalni rad Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike; gđa Dr.sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanja Republike Hrvatske te gđa Martina Štabi, savjetnica za zaštitu djece Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Predsjednica upravnog odbora Centra „Rastimo zajedno“ gđa prof.dr.sc. Nina Pećnik naglasila je: „Konferencija pruža priliku za povezivanje i stručno usavršavanje članica i članova razgranate multidisciplinarne mreže voditelja programa iz dječjih vrića, obiteljskih centara i udruga. Svi oni ulažu velike napore kako bi svako dijete ostvarilo pravo na dobrobit i razvoj vlastitih potencijala. Kroz plenarna predavanja i radionice sudionici su stekli nova znanja o radu s roditeljima djece rane i predškolske dobi, razmijenili iskustva te planirali buduću suradnju. Prilika je to bila i za susret te razmjenu s donatorima čija podrška omogućava unapređenje kvalitete i dostupnosti podrške roditeljima i djeci.“

Predsjednik Uprave Generali osiguranja d.d., donatora Centra, Mario Carini, poručio je: „Inicijativa The Human Safety Net, koju je pokrenuo Generali 2018. godine, okuplja mnoge dionīke u otvorenu i suradničku mrežu ljudske solidarnosti, ljude kojī pomažu ljudima, pružajući zaštitu i prevenciju najugroženijima u našim zajednicama. Kroz ciljane programe Centra, visoko angažīranu suradničku i našu volontersku mrežu, dosegli smo preko 2.500 roditelja i 1.500 djece širom zemlje, od kojih mnogi sa zaleđem ranjivih skupina. Pozivam sve da postanu dijelom inicijative The Human Safety Net i Centra Rastimo zajedno kako bi otkrili pozitivan utjecaj na dobrobit zajednice.”

Ravnateljica DV Radost iz Zagreba, suorganizatora konferencije, gđa Vesna Marić, izjavila je: „Raduje nas da smo suorganizatori 11. konferencije Centra „Rastimo zajedno“: Suradnja kroz koju rastemo u našem gradu, Zagrebu, koja se realizirala u našem vrtiću u subotu 8. listopada. Kvalitetni programi podrške roditeljstvu koji nastaju radom Centra „Rastimo zajedno“ su jedno predivno tkanje podrške u kojem DV Radost sudjeluje njegujući zajedništvo djece, roditelja i odgojitelja.“

Kvalitetna suradnja javnog i privatnog sektora ključna je za uspješnu provedbu različitih programa podrške roditeljstvu sa što većim brojem roditelja diljem Republike Hrvatske.

Više od 250 stručnjaka iz dječjih vrtića, obiteljskih centara i udruga poslušalo je plenarna izlaganja te sudjelovalo u panel raspravi, okruglom stolu ili konzultacijama s Theraplay edukatoricom Kristine Maže iz Latvije. Prof.dr.sc. Lidija Arambašić tijekom izlaganja propitkivala je moć komunikacije. Monika Novak Pavlic, javljanjem iz Kanade otvorila je temu važnosti podrške roditeljstvu djece s neurorazvojnim poremećajima. Vlasta Grgec Petroci iz Udruge „Na drugi način“ tematizirala je posvojenje i potrebe predškolske djece te roditelja.

Na Okruglom stolu razgovaralo se o pitanju osiguranja kvalitete programa podrške roditeljstvu u dječjim vrtićima te suradnji Centra „Rastimo zajedno“ i Agencije za odgoj i obrazovanje u tom području.

Panel Partnerstvo na djelu pružio je publici kolaž iskustava roditelja koji su sudjelovali u radionicama nekog od programa, osvrte voditelja i donatora koji kroz svoja partnerstva utječu na dobrobit i razvoj mnogobrojne djece rane dobi.

Konferencija je nastavljena s radom 8. listopada u DV Radost, gdje je 160 voditeljica i voditelja imalo priliku izabrati 3 od 13 radionica/okruglih stolova u DV Radost u Zagrebu na kojima su stjecali nova znanja i vještine.

Trodnevna godišnja konferencija okupila je više od 200 voditelja i voditeljica, stručnih suradnika i odgojitelja dječjih vrtića širom RH, 40 stručnjaka iz obiteljskih centara, 5 stručnih suradnika iz dječjeg doma, 4 iz rehabilitacijskih centara te 8 iz organizacija civilnog društva.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST