27. rujna 2023.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Izložba Sve je kako treba Željke Gradski Galeriji Događanja

Izložba Sve je kako treba Željke Gradski otvara se u petak, 28. listopada u 19:00 sati u Galeriji Događanja, a moći će se pogledati do 17. studenog 2022.

Novom izložbom umjetnica Željka Gradski, kako sama primjećuje, „otvara vrata nepoznatom“. Unutar uvijek nepoznatog terena podsvijesti koje se odmotava iznutra, prepoznajemo postupke kojima Gradski poseže za sadržajem – njima dominira igra, intuicija, umnožavanje slojeva, stvaranje poveznica, kombiniranje tehnika i postupaka.

Izložba Sve je kako treba Željke Gradski otvara se u petak, 28. listopada u 19:00 sati u Galeriji Događanja, a moći će se pogledati do 17. studenog 2022.
Slika počinje improvizacijom na slikarskoj površini, postupkom bez predumišljaja u kojemu uslojavanjem poteza, crteža, teksta, riječi, gotovo podsvjesnih ekspresija, tragova koji se lijepe na platno umjetnica osluškuje logiku podsvijesti. Nizanje riječi, motiva, floralnih, figurativnih, apstraktnih podsjeća na jazz kompoziciju u kojoj se elementi isprepliću i utapaju jedan u drugome. Komponenta ovakvog rada svakako je i vrijeme koje, unatoč tome što nam se, datošću medija, ne razlistava pred očima, ipak možemo osjetiti kao tragove protjecanja. Vrijeme koje je potrebno motivu da nastane, da izraste iz prethodnog sloja, da bude zaokružen, nestane u novom sloju ili naprosto odvede asocijativni niz u neočekivanom smjeru.
Ritmički, ovi su radovi gusti, motivi i koloriti isklizavaju jedni iz drugih ostavljajući dojam curenja fantazmagoričnog svijeta na slikarsku površinu. U sve tri izložene slike slikarska površina ipak ostaje konstanta, ona funkcionira kao stabilni prostor, pozornica za igrokaz podsvijesti.
Taj je prostor mjesto gdje osobno prestaje postojati samo kao odraz individualnosti već uranja i povezuje se s utiscima i otiscima prošlog, sadašnjeg i budućeg, kreirajući zaseban svijet u kojemu doduše ne možemo boraviti dugo, no bez kojega bi postojanje bilo plošno, suho i u najmanju ruku, dosadno.
O autorici:
Željka Gradski rođena je u Zagrebu, 1975. godine. Nakon završene opće gimnazije 1994. Godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2001. godine diplomirala je kiparstvo na nastavničkom odsjeku u klasi prof. M.Vuce. Aktivna je na likovnoj sceni od 1997. godine i otad je izlagala na 30 samostalnih i 60 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Unutar 25 godina likovnog stvaralaštva izražavala se kroz više medija: kiparstvo, instalacija, fotografija, performans, grafički dizajn, ilustracija, slikarstvo. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja za svoj umjetnički rad. Živi i radi kao samostalna umjetnica u Zagrebu i Jurandvoru na Krku.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST