15. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Dan torte proslavite uz sočnu fudge tortu ispunjenu karamelom i čokoladom!

Torta je nedvojbeno jedan od najukusnijih uspjelih kulinarskih eksperimenata, a njezine vrste uvijek iznova zadivljuju svakog obožavatelja slatkih delicija. Iako su osnovni sastojci u principu uvijek jednaki, priprema i dekoriranje ovih slatkih zalogaja kroz vrijeme su dostigli razinu prave umjetnosti. Budući da 26. studenoga slavimo njezin dan, donosimo vam recept za najukusniju čokoladnu tortu koji potpisuje naša gastro blogerica Nina Mrvica.

Torta je nedvojbeno jedan od najukusnijih uspjelih kulinarskih eksperimenata, a njezine vrste uvijek iznova zadivljuju svakog obožavatelja slatkih delicija. Iako su osnovni sastojci u principu uvijek jednaki, priprema i dekoriranje ovih slatkih zalogaja kroz vrijeme su dostigli razinu prave umjetnosti. Budući da 26. studenoga slavimo njezin dan, donosimo vam recept za najukusniju čokoladnu tortu koji potpisuje naša gastro blogerica Nina Mrvica. Zahvaljujući neodoljivoj kombinaciji karamele i čokolade, torta je kao stvorena za zimu pred nama.
Za njezinu pripremu trebat će vam sljedeći sastojci:
BISKVIT
• 410 g glatkog brašna
• 60 g kakaa
• 2,5 žličice praška za pecivo
• 2,5 žličice sode bikarbone
• 290 g šećera
• 5 jaja veličine L
• 240 ml ulja
• 340 ml mlijeka
• 100 g kiselog vrhnja
KREMA
• 1 staklenka Dulce de leche karamela (ili 1 limenka kondenziranog mlijeka)
• 300 g čokolade s minimalno 65 % kakaa
• 300 ml vrhnja za šlag
Za početak pripremite – biskvit. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva i unaprijed pripremite tri kalupa za tortu promjera 20 cm. Svakom kalupu dno obložite papirom za pečenje te rubove namastite. Dok se pećnica grije, u Kenwood kMix posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, zatim naknadno dodajte šećer pa i njega umiješajte. Nakon toga suhim sastojcima dodajte jaja, ulje, mlijeko i kiselo vrhnje te sve dobro promiješajte dok ne dobijete povezanu i kompaktnu smjesu.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalupe te pecite 30 do 35 minuta. Kada budu pečeni, biskvite ostavite desetak minuta u kalupima pa ih izvadite na rešetku za hlađenje dok se potpuno ne ohlade. Ako primijetite da je gornji dio biskvita neravan, poravnajte ga nazubljenim nožem.
Nakon biskvita na red dolazi priprema kreme. Ako nemate mliječni karamel, tada konzervu kondenziranog mlijeka kuhajte u vodi na laganoj vatri oko dva sata. U slučaju da radite s mliječnim karamelom, sadržaj limenke prebacite u posudu i ostavite da se ohladi.
Čokoladu za kuhanje iskidajte na što manje komadiće pa ju prebacite u posudu otpornu na toplinu i ostavite ju po strani. Vrhnje za kuhanje ugrijte do vrenja pa ga dodajte komadićima čokolade. Ostavite dvije minute pa špatulom miješajte sve dok vam se smjesa ne spoji i ne dobijete glatku kremu. Kremu ostavite na sobnoj temperaturi da se prohladi pa spremite u hladnjak na sat vremena. Ohlađenu smjesu izmiksajte i stavite u slastičarsku vrećicu s otvorom od 1 cm pa krenite u slaganje.
Nina je za pripremu torte koristila Kenwood kMix samostojeći mikser, na kojem je moguće mijenjati nastavka za miješanje. Tako je za pripremu biskvita koristila K-Beater nastavak, a za pripremu kreme koristila je pjenjaču.
Na stalak za torte ili pladanj postavite prvi biskvit. Unutarnji rub biskvita zatim obrubite pa preostali dio napunite mliječnim karamelom te preklopite drugim biskvitom. Ponovite postupak pa preklopite s trećim biskvitom, a kada ste sve biskvite posložili, cijelu tortu premažite preostalom kremom od čokolade i vrhnja. Tortu ukrasite po želji i Dan torte proslavite uživajući u svojem remek djelu. Dobar tek!

Vezano:

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST