16. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Otisnite se na uzbudljivo putovanje do mjesta na Zemlji koja su tek rijetki posjetili

Domaća je publika još jednom dokazala koliko voli planinarenje i boravak u prirodi. U zagrebačkom Galleria Business Centru održana je promocija knjige Damira Šanteka „Gdje misli nestaju“, koja vas vodi na uzbudljivo putovanje do mjesta na Zemlji koja su tek rijetki posjetili.

Domaća je publika još jednom dokazala koliko voli planinarenje i boravak u prirodi. U zagrebačkom Galleria Business Centru održana je promocija knjige Damira Šanteka „Gdje misli nestaju“, koja vas vodi na uzbudljivo putovanje do mjesta na Zemlji koja su tek rijetki posjetili.

Urednik izdanja Vid Jakša Opačić rekao je kako je ovdje riječ o iznimno kvalitetno pisanim tekstovima koji čitatelje vode na odabrane lokacije. „Ovi pomno izabrani tekstovi na svakog će čitatelja prenijeti autorove doživljaje i emocije koje je osjetio na svojim putovanjima. Iako nas Šantek pretežno vodi u hladne planinske predjele, ova knjiga nije hladna. Upravo zahvaljujući širokoj paleti emocija koje nam je autor podastro mogu reći da je ovo jedna topla i osobna knjiga. Nakon čitanja ove knjige shvatite da postoji još mnogo destinacija koje moramo posjetiti i sigurno će svatko dobiti želju za njihovim otkrivanjem. Čitajući ove putopise nećete upoznati samo brojne lokalitete diljem Zemlje, nego i samog autora Damira Šanteka“, rekao je Opačić.

Osim tekstu, autor je veliku pažnju posvetio i fotografijama koje ovoj knjizi daju dodatnu vrijednost, smatra Opačić i dodaje da ako dugo gledamo u njih, doslovno možemo zamisliti trenutak u kojem su one nastale.
Glavni tajnik Hrvatskoga planinarskog saveza i autor „Planinarskog vodiča po Hrvatskoj” Alan Čaplar rekao je da Šantekovi tekstovi nisu službeni izvještaji s putovanja nego tople priče o planini, ljudima i mjestima koja je posjetio. „U ovoj knjizi Šantek nije u središtu zbivanja; on je samo medij preko kojeg upoznajemo i otkrivamo mjesta na kojima je bio, ali s predivnom dozom osobnog iskustva. Njegovi nas putopisi potiču na razmišljanje i daljnju potragu, a kada putopis to budi kod čitatelja, onda možemo reći da je to prava stvar“, rekao je Čaplar.

Čitajući ove tekstove imate osjećaj da ste Damirov suputnik na svakom njegovom putovanju, smatra Čaplar i dodaje kako je knjiga „Gdje misli nestaju“ savršen primjer u kojem se slika i tekst savršeno nadopunjuju te da fotografije, osim dokumentarističke, imaju i umjetničke vrijednosti.

U ovoj uzbudljivoj zbirci koja se sastoji od 34 putopisa autor nas upoznaje s ljepotama brojnih manje dostupnih dijelova Srednje i Južne Amerike, Afrike, Azije i Europe.

Na kraju se brojnoj publici željnoj putovanja obratio i sam autor Damir Šantek. Rekao je kako za vrijeme boravka u prirodi ili planinama u određenom trenutku, nakon nekoliko sati hodanja, dođete do prijelomne točke kada imate osjećaj da se izgubite u potpuno novom svijetu. „To je trenutak u kojem svi naši svakodnevni problemi nestaju i dođete na neku drugu razinu, u kojoj su naše misli očišćene od stvari koje nas opterećuju svakoga dana“, rekao je Šantek.
Ovaj dugogodišnji planinar i putopisac otkrio je da za vrijeme stvaranja knjige nije pisao za druge, nego za sebe i da je na papir prebacio sve osjećaje i dojmove koje je doživio na određenom putovanju. „Najbolje stvari nastaju kada ih stvarate za sebe i svoje zadovoljstvo, jer kada radite nešto kako bi usrećili i zadovoljili druge, to nikada nije iskreno. Pisanje s predumišljajem tada se vidi u svakoj rečenici“, dodao je Šantek.

Iako je ovo Šantekova prva knjiga, već se može pohvaliti da je na ovogodišnjem Interliberu bio jedan od najprodavanijih domaćih autora. „Kao autora, najviše bi me veselilo da knjiga ne stoji na polici nego da joj se čitatelji stalno vraćaju, traže inspiraciju i odlaze zajedno sa mnom na nova putovanja. Svako mjesto na Zemlji vrijedno je posjetiti, sve ovisi o tome koliko smo mi spremni otvoriti se prema svijetu. Kada putovanjima i prirodi pristupamo otvorenog uma, svijet se čini puno ljepšim i moćnijim mjestom“, zaključio je Šantek.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST