15. lipnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

“Rendezvous s paraolimpijcima”

Oko 15% stanovništva živi s invaliditetom, što ih čini najvećom manjinom na svijetu, ali kod rasprava o mjerama za poticanje raznolikosti i inkluzije na radnom mjestu, ta se činjenica zanemaruje. Naime, poduzeća su već dugo pokretači društvenih promjena i posljednjih je godina učinjen ogroman napredak prema raznolikosti i uključivanju, no samo 4% tvrtki u svojim inicijativama uzima u obzir i invaliditet*. Stoga se postavlja pitanje, kako to promijeniti.

o Hrvatski paraolimpijski odbor pokrenuo projekt „Rendezvous s paraolimpijcima“ za osvještavanje propuštenih prilika (ne)uključivanja osoba s invaliditetom u kompanijske aktivnosti
o Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Fortenova grupa sklopila suradnju s Hrvatskim paraolimpijskim odborom

o Zaposlenici Fortenova grupa prvi dogovorili „čvenk“ s Paraolimpijcima

Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, Fortenova grupa sklopila je suradnju s Hrvatskim paraolimpijskim odborom na nedavno pokrenutom projektu „Rendezvous s paraolimpijcima“ i stekla status prijatelja (amis) hrvatskih paraolimpijaca na putu do Pariza 2024. Stoga je prvi „čvenk“ dogovoren upravo sa zaposlenicima Fortenova grupe, koji će kroz posebno osmišljen program biti u prilici osvijetliti svoje stavove, paradigme i potencijale (ne)uključivanja osoba s invaliditetom u njihove svakodnevne aktivnosti i promišljanja.

Oko 15% stanovništva živi s invaliditetom, što ih čini najvećom manjinom na svijetu, ali kod rasprava o mjerama za poticanje raznolikosti i inkluzije na radnom mjestu, ta se činjenica zanemaruje. Naime, poduzeća su već dugo pokretači društvenih promjena i posljednjih je godina učinjen ogroman napredak prema raznolikosti i uključivanju, no samo 4% tvrtki u svojim inicijativama uzima u obzir i invaliditet*. Stoga se postavlja pitanje, kako to promijeniti.

S jedne strane, kao zaposlenici, osobe s invaliditetom mogu ublažiti nedostatak talenata i pridonijeti organizacijskoj raznolikosti koja potiče bolje donošenje odluka i inovacije. S druge strane, postoji ogromna prilika u vidu neadresiranog tržišta. Kao potrošači osobe s invaliditetom, predstavljaju mnogo više od 15% raspoloživog dohotka. S obzirom na članove obitelji i sentimente koje brendovi mogu probuditi, to je značajan tržišni potencijal. Ipak, kada se razmatraju i inoviraju proizvodi i usluge, rijetko se uzimaju u obzir jedinstvene potrebe osoba s invaliditetom.

Promjena perspektive i izgradnja zajedničkog razumijevanja o spomenutoj problematici ključni su za stvaranje ravnopravnijih organizacija i društva, i ujedno razlog iz kojeg je Hrvatski paraolimpijski odbor pokrenuo projekt u sklopu kojeg se Paraolimpijci:ke obraćaju zaposlenicima hrvatskih kompanija i provode posebno dizajniranu qohubs online radionicu na temu raznolikosti i inkluzije.

“Ljudi često nisu svjesni ogromne kreativnosti osoba s invaliditetom. Npr., kada govorimo o paraolimpijskim sportašima, u njihovim glavama ne postoji “Ja to ne mogu!” Pitanje je kako prevladati određene prepreke i fokusirati se na svoje sposobnosti, a ne na invaliditet. Zamislite koliko takav stav može doprinijeti stvaranju dodane vrijednosti za bilo koju tvrtku”, rekao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Iskazivanjem interesa za sudjelovanjem u našem projektu “Rendezvous s paraolimpijcima” i Fortenova grupa potvrdila je vlastitu usmjerenost na promicanje raznolikosti i uključivosti u svakodnevnom poslovanju unutar svojih kompanija, ali i unutar društva u kojem djeluje, te doprinijela stvaranju dodatnih vrijednosti na svom deklariranom putu prema održivosti.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST