15. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

„Kako voljeti život“ Ivana Štulić

Slavno putovanje po El Caminu de Santiagu, inače dugo 800 km, autorica knjige „Kako voljeti život“ Ivana Štulić završila je zagrebačkom Galleria Business Centru gdje je održana promocija toga spoja autobiografskog putopisa i pozitivne psihologinje.

Ivana Štulić: „Vrijeme je da uzmemo život u svoje ruke kako bi živjeli dobro i uistinu zavoljeli život.“


Slavno putovanje po El Caminu de Santiagu, inače dugo 800 km, autorica knjige „Kako voljeti život“ Ivana Štulić završila je zagrebačkom Galleria Business Centru gdje je održana promocija toga spoja autobiografskog putopisa i pozitivne psihologinje.
Urednica novog izdanja Ana Vukasović rekla je kako u Hrvatskoj, ali i u svijetu, pratimo rast popularnosti knjiga ove tematike. Otkrila je da nas autorica vrlo otvoreno i iskreno vodi kroz svoje iskustvo hodanja po El Caminu dan po dan, uz čestu refleksiju o sebi i prirodi života, te da u njega upliće i svoje znanje pozitivne psihologije, učeći nas kako svjesno birati perspektivu, biti radosniji i postići mentalni balans.
Knjiga donosi mnogo korisnih i praktičnih savjeta, smatra Vukasović te dodaje: „Priručnici iz područja psihologije često imaju patronizirajući stav prema čitatelju. U ovom slučaju tekst ne docira, on je jednostavan, jasan i prema čitatelju nastupa prijateljski. Njegova najveća snaga leži u tome što se na taj način iznimno uspješno približava čitatelju i više biva njegov saveznik nego učitelj“, zaključila je Vukasović.
Brojnoj publici obratila se i autorica Ivana Štulić. „Moramo iskoristiti potencijal svoga života. Situacija u kojoj živimo potencirala je naše strahove – egzistencijalne, materijalne i zdravstvene. Upravo je ovo vrijeme idealna prilika da se okrenemo prema sebi. Moramo iskoristiti ovu situaciju za rad na sebi, svom osobnom razvoju i duhovnosti. To nam pomaže da preživimo u ovim vremenima, ali ne samo da preživimo nego i da dobro i sretno živimo“, rekla je Štulić.
Kako bi promijenili pogled na život, Štulić otkriva da je zahvalnost jedan od alata koji bi svatko trebao primjenjivati jer nam ona mijenja pogled na svijet. Osim zahvalnosti, važno je i činiti dobro sebi, jer onda nije dobro nama samima nego i ljudima koji nas okružuju.
Govoreći o pozitivnoj psihologiji, Štulić smatra da bi ju trebali naučiti i primjenjivati od najranije dobi. „Pozitivna psihologija može puno pomoći jer kao vrlo široka disciplina nudi razne alate koje svatko može primjenjivati da unaprijedi vlastito funkcioniranje, a sve je već dobro znanstveno istraženo i potkrijepljeno“, dodala je Štulić.
Kada bi morala izdvojiti glavnu poruku knjige, Štulić smatra da je ključno istaknuti kako knjiga „Kako voljeti život“, osim iskrene priče, nudi alate i odgovore kako primijeniti pozitivnu psihologiju da budemo sretniji i lakše se nosimo s izazovima. „Otvoreno dijelim vlastita razmišljanja, sumnje, kao i taktike koje primjenjujem kao rezultat svih godina uloženih u osobni razvoj. Vjerujem da će se čitatelji uz knjigu i nasmijati, zamisliti, a i pustiti koju suzu, jer sam dušu istresla u nju. Nadam se najviše da će čitatelje inspirirati da i sami primjene pozitivnu psihologiju kako bi živjeli dobro i uistinu zavoljeli život“, zaključila je Štulić.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST