4. prosinca 2023.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Poznati influenceri podržali kampanju 90/98 o prevenciji raka prostate

Prema podacima Hrvatske lige protiv raka, u Hrvatskoj godišnje oboli 1800 muškaraca dok je 2020. godine od te bolesti umrlo 812 muškaraca, što Hrvatsku svrstava među zemlje s većim mortalitetom od susjednih zemalja Europske unije.

Preventivni pregledi su od životne važnosti

GRAWE osiguranje u sklopu cjelogodišnje kampanje 90/98 brojnim aktivnostima naglašava važnost obavljanja redovitih preventivnih pregleda u borbi protiv raka prostate i raka dojke
Studeni (Movember) je mjesec posvećen prevenciji raka prostate, najčešćeg novodijagnosticiranog raka kod muškaraca u Hrvatskoj. Milijuni muškaraca diljem svijeta u tu svrhu puštaju brk ili bradu kako bi se pridružili pokretu. Broj oboljelih od raka prostate u svijetu i Europi već se desetljećima povećava, a u razvijenim zemljama svijeta postao je najučestaliji zloćudni tumor među muškarcima.
Prema podacima Hrvatske lige protiv raka, u Hrvatskoj godišnje oboli 1800 muškaraca dok je 2020. godine od te bolesti umrlo 812 muškaraca, što Hrvatsku svrstava među zemlje s većim mortalitetom od susjednih zemalja Europske unije. Uzmemo li u obzir današnje stanje pandemije, nedvojbeno je kako je i to dodatno utjecalo na kasnije prepoznavanje simptoma, stoga je odaziv na preventivni pregled od 50. godine života i pravovremeno poduzimanje odgovarajućih mjera kod pojedinaca s genetskim čimbenikom iznimno važno već od 45. godine.

Ipak, pozitivna vijest je da ako se rak prostate otkrije u početnom stadiju, postotak izlječenja je visokih 98 %. Zbog toga su poznati influenceri, Domagoj Jakopović Ribafish i Marko Petrić, u sklopu cjelogodišnje kampanje 90/98 koju provodi GRAWE osiguranje, svojim angažmanom podržali projekt i istaknuli važnost redovitog obavljanja pregleda koji može spasiti život.

Minimalizirajmo stres – ne preskačite preventivne preglede

„Izlječivost raka prostate je 98 % ako se otkrije na vrijeme. To znači da su preventivni pregledi od životne važnosti!! Ali sami preventivni pregledi nisu dovoljni ako imamo nezdrave životne navike. Rezultati istraživanja kažu da se čak 62 % osoba starijih od 15 godina ne bavi nikakvom vrstom tjelesne aktivnosti. Promijenimo taj trend. Minimalizirajmo stres, i za kraj: Ne preskačite preventivne preglede jer vam mogu spasiti život“, poručio je Marko.

„Unatoč svim čudima nauke, ni danas nije moguće preventirati sve oblike raka, no zato možemo poduzeti neke korake kako bi se smanjio rizik. Kako je studeni, odnosno Movember, i dalje mjesec podizanja svijesti o raku prostate, ovom bih prilikom podsjetio sve da odu na preventivne preglede“, rekao je Domagoj.

Preventivni pregledi i briga o zdravlju

I u ovom slučaju liječnici ističu važnost preventivnih pregleda i pravovremenog liječenja koje doslovno može spasiti život. Otkrivanje bolesti u što ranijoj fazi znači veće šanse za potpuno izlječenje. Zato GRAWE osiguranje u sklopu kampanje 90/98 brojnim aktivnostima naglašava važnost obavljanja

redovitih preventivnih pregleda i važnost muškog zdravlja. Također ističu koliko su bitni čimbenici poput pravilne prehrane i redovitog vježbanja, brige o mentalnom zdravlju te smanjenju navika koje povećavaju rizik od razvoja raka.
GRAWE programi dodatnog zdravstvenog osiguranja GRAWE VITAL pružaju mnoštvo zdravstvenih usluga, među kojima se nalaze i cjeloviti sistematski pregledi u vrhunskim privatnim poliklinikama diljem Hrvatske. Za svaki obavljen pregled, poliklinike poklanjaju osiguranicima narukvice sa znakom oblaka, sunca, zvjezdice i mjeseca kao simboličan podsjetnik na samoodgovornost i brigu o vlastitom zdravlju.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST