20. travnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Mladi hrvatski glazbenici u finalu prestižnog europskog natjecanja predstavljat će nas s pjesmom “Another place

HRVATSKA U TOP 15 Mladi hrvatski glazbenici u finalu prestižnog europskog natjecanja predstavljat će nas s pjesmom “Another place”
HRVATSKA U TOP 15 Mladi hrvatski glazbenici u finalu prestižnog europskog natjecanja predstavljat će nas s pjesmom “Another place”

Nakon što su u oštroj konkurenciji 150 prijavljenih odabrani između 15 najboljih, Yamaha Music School Hrvatska Highlight Band u završnim je pripremama za finalni nastup na Yamaha European Highlight Concert, prestižnom glazbenom natjecanju do čijeg vrha su došli nakon gotovo godinu dana pripreme. U Milanu će se na finalnom natjecanju, 4. ožujka okupiti najbolji mladi glazbenici, njihovi mentori i ostali stručnjaci s glazbene scene kako bi uživali u vrhunskim izvedbama predstavnika ostalih europskih država koje su prošle u tijesnu završnicu, dok će cijeli svijet imati mogućnost pratiti ih online.

Pjesma “Another Place” zajedničko je djelo članova YMS Highlight Band-a nastala na kreativnoj songwriting radionici koju je vodio skladatelj i producent Olja Dešić, a koju su autorski zaokružile Sara Kajari, Klara Baraba i Lea Rac. Kroz kreativne glazbene radionice osmišljen je i oblikovan tekst kao i glazba pjesme, a sama izvedba i snimka za potrebe natjecanja oduševila je žiri koji ih je plasirao u sami vrh mladih glazbenika svjetski poznate glazbene škole Yamaha Music School.
“Svi su euforični i entuzijastični što smo tu, kao i puni volje i sretni za mogućnost da možemo donositi ideje, ali i poslušati savjete mentora” – o radionicama rekla je Klara Baraba.
Članova band-a na radionicama međusobno su unaprjeđivali samostalne ideje, te je tako svačiji doprinos utkan u pisanje glazbe, teksta, ali i aranžmana, uz stručno vodstvo mentora Matka Basare i Borne Benka koji su bili katalizatori kreativne energije. Završne probe i stage presence vodi Žanil Tataj-Žak.
Kako je timski rad u kreativnim procesima važan, naglasila je i Lea Rac jer možeš imati 500 ideja i od tog sklopiti jednu koja je odlična za projekt, a tako je bilo i s pjesmom “Another Place”.
Nakon fantastične vijesti o prolasku u finale, Hrvatsku je posjetio Yamahin mentor/pedagog i glazbenik Ivan Carranza koji je održao radionicu za članove YMS Highlight Band-a, nakon koje se izvedba “Another Place” podigla za još jednu razinu.
Ovaj glazbeni uspjeh mladih iz Hrvatske pokazuje kako je sve moguće kad se talenti umnože.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST