15. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Veleučilište Edward Bernays obilježavanje desete obljetnice rada započinje otvorenjem izložbe umjetničke grupe Contra

Izložba je tek jedna od aktivnosti kojom će Bernays obilježiti deset godina svog uspješnog djelovanja. U tom razdoblju Bernays je postao veleučilište, uselio u nove suvremene i u akademskim okvirima u potpunosti prilagođene poslovne prostore koji odgovaraju potrebama studenata i pružaju mogućnost za otvaranje još inovativnijih studijskih programa koji su u pripremi.

Slikarskim radovima izloženim u novim prostorima želi se studentima omogućiti pristup umjetnosti koja će ih inspirirati i potaknuti na kreativnost

Povodom obilježavanja desete obljetnice djelovanja te preseljenja u nove suvremene prostore, Veleučilište Edward Bernays predstavilo je posebnu izložbu naziva „Bernaysova Contra za 10“, nastalu u suradnji s umjetničkom grupom Contra. Izložba obuhvaća trideset vrhunskih likovnih djela petorice istaknutih akademskih slikara, a njom se želi naglasiti kako znanstveni, pedagoški i poslovni prostori mogu biti „nove galerije“ za umjetnička ostvarenja, a koja ujedno mogu inspirativno djelovati na studente, profesore i sve one koji posjećuju Bernays.

Izložba je tek jedna od aktivnosti kojom će Bernays obilježiti deset godina svog uspješnog djelovanja. U tom razdoblju Bernays je postao veleučilište, uselio u nove suvremene i u akademskim okvirima u potpunosti prilagođene poslovne prostore koji odgovaraju potrebama studenata i pružaju mogućnost za otvaranje još inovativnijih studijskih programa koji su u pripremi.

„Tijekom proteklih deset godina Veleučilište Edward Bernays pozicioniralo se kao najinovativnije veleučilište, koje kontinuirano ulaže svoje resurse u još kvalitetnije i ugodnije obrazovanje studenata, potpuno usklađeno s potrebama tržišta rada. Bernays ove godine obilježava uspješnih deset godina djelovanja useljenjem u suvremene i akademskim okvirima u potpunosti prilagođene poslovne prostore u Ulici grada Vukovara 23 u Zagrebu. Ovaj veliki iskorak omogućio nam je stvaranje dodatnih sadržaja, poput umjetničke izložbe koju u suradnji s likovnom grupom Contra imamo privilegij ugostiti. Kad neka institucija doživi mali jubilej, desetu godišnjicu djelovanja, može se govoriti o njezinoj vitalnosti i naslutiti perspektive, a to je ujedno i prigoda za širenje horizonta“, izjavio je izv. prof. dr. sc. Damir Jugo, prof. struč. stud., dekan Veleučilišta Edward Bernays.

„Ovom izložbom želimo prikazati jedan tradicionalni slikarski medij na novi komunikacijski način. Slike će ovom znanstvenom, pedagoškom, te poslovnom prostoru dati novi život, duhovni život. Nakon galerijskog života slike će ovdje nastaviti živjeti u komunikaciji sa studentima, profesorima, partnerima i svim ljudima dobre volje“, dodao je Mario Petrović, osnivač Veleučilišta Edward Bernays i predsjednik Upravnog vijeća.
Članovi grupe Contra, čiji su radovi izloženi na Bernaysu akademski su slikari Vladimir Blažanović, Tihomir Lončar, Željko Mucko, Goran Petrač i Davorin Radić. „Grupa Contra oduvijek je bila posvećena stvaranju priče svojim slikarstvom kroz umjetničku slobodu. Drago mi je da smo ova umjetnička djela predstavili upravo u prostorima Veleučilišta, jer one će potaknuti diskusiju i raspravu. One će postati dio vas i dio ovog prostora tj. podsvjesno će postati komadić vaše svakodnevice“ zaključio je Goran Petrač, član grupe Contra.
Prva izložba grupe Contra organizirala se 1998. godine u Muzeju za umjetnost i obrt, nakon čega se broje mnoge samostalne izložbe grupe. Okupljeni pod egidom obnovljene figuracije i tehničkog umijeća ovladavanja različitim disciplinama, grupa je poznata po svom klasičnom slikarskom i kiparskom postupku. Djeluju principom apsolutne slobode u odabiru stilskog ili tematskog usmjerenja, ali zajedničke točke čine figuracija, apstrakcija, nadrealizam te poetika.
Svi zainteresirani izložbu mogu posjetiti uz slobodan ulaz svakog radnog dana od 9 do 17 sati, sve do 16. veljače 2024. godine.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST