20. travnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Festival japanske kulture

Besplatni treninzi aikida i radionice japanskih vještina

Aikido društvo Zagreb u suradnji s Kyudo savezom Hrvatske i pod pokroviteljstvom Toshiba International Foundation poziva građane na Festival japanske kulture koji će se održavati tijekom svibnja u Kući aikida, Koturaška 1.

Tijekom festivala dostupni su sljedeći besplatni sadržaji:

 Treninzi aikida (umijeće mira, japanska vještina nenasilne verbalne i neverbalne komunikacije)
 Radionice: kyudo (japansko streličarstvo), origami, bonsai, go (igra na ploči), kaligrafija, čajna ceremonija

Sudjelovanje na radionicama moguće je prijavom na besplatne aikido treninge, na kojima će naknadno biti dogovoreni termini radionica. Prvi, uvodni trening aikida je 10. svibnja u 18:00, a ostali treninzi održavat će se ponedjeljkom i srijedom 18:00-19:10.

Aikido treninzi namijenjeni su svima bez obzira na dob i tjelesno stanje, uz individualni pristup, a uključuju rad na kondiciji, vježbe disanja, meditaciju, te razvoj komunikacijskih vještina i unapređivanje odnosa s okolinom vježbanjem aikido tehnika, samostalno i s partnerom. Vježbanjem aikida moguće je u svojoj svakodnevici stvarati nove okolnosti za kreativniji i ispunjeniji život.

Festivalom japanske kulture Aikido društvo Zagreb ujedno nastavlja proslavu 10. obljetnice stvaranja Kuće aikida, obnovom devastirane kuće unutar napuštenog kompleksa Paromlin.

„Festival japanske kulture u našoj oazi mira u centru Zagreba prilika je građanima da se odmaknu od svoje užurbane svakodnevice i zarone u malo drugačiji svijet. Vježbanje aikida pozitivno utječe na zdravlje tijela i duha, a japanskim vještinama treniramo strpljenje i oštrinu uma. Stoga vjerujemo kako će svi posjetitelji Kuće aikida dobiti dozu osvježenja, odmora, motivacije i zabave, te napuniti baterije za daljnje životne izazove.“, priopćio je Dobroslav Jakovljević, suosnivač Aikido društva Zagreb, dugogodišnji instruktor aikida i predavač na Akademiji dramske umjetnosti.

Aikido društvo Zagreb osnovano je 1992. godine s namjerom promicanja aikido vještine koja potiče otkrivanje i razvoj potencijala uma i tijela, te stvaranje skladnih međuljudskih odnosa nenasilnim odgovorima na konfliktne situacije u svakodnevnom životu.

Radionice japanskih vještina održat će voditelji udruga koje se od 2019. godine okupljaju u Kući aikida pod nazivom „Inicijativa Kuće Japana“.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST