15. lipnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Idući petak svi jedemo na Dolcu – počinje PLACE market

Glavna zagrebačka tržnica tako će od idućeg petka 9.lipnja postati dom nacionalnog projekta revitalizacije tržnica koji će se održavati svaki sunčani petak do sredine srpnja kada odlazi na pauzu.

Glavna zagrebačka tržnica tako će od idućeg petka 9.lipnja postati dom nacionalnog projekta revitalizacije tržnica koji će se održavati svaki sunčani petak do sredine srpnja kada odlazi na pauzu.

Centar grada, svima omiljena tržnica Dolac, vrhunski ugostitelji i chefovi, još bolja klopa, cuga, mjuza, sajam opg-ova, edukacije o održivosti u kuhinjama i promocija klimatske kuharice samo su dio onog što sprema PLACE market ove i nadamo se, u mnogim idućim godinama.

Nedavno je u Zagrebu najavljen PLACE market, nacionalni projekt revitalizacije tržnica kojemu je cilj oživjeti hrvatske tržnice nakon radnog vremena. Tako svakog petka u sunčanom periodu tržnice nakon radnog vremena postaju prirodna pozornica za predstavljanje lokalnih specijaliteta, lokalne kulture i lokalnog života, jednostavno rečeno – mjesto druženja i zabave.

Nakon extra uspješnog prvog djela projekta koji se održavao na splitskom Pazaru gdje su sudjelovali i kuhali neki od najkvalitetnijih hrvatskih ugostitelja i chefova poput restorana Dvor i chefa Hrvoja Zirojevića, restorana ZOI, Zrna Soli, Kinoteke i chefa Jurice Jantoleka, Pinku fisk&winea, Artičoka, Šuga, Mazzgoona, pobjednika Masterchefa Ivana Temšića i njegovog novog restorana eVALA1903, Bokerie, Uje Oil bara, Ka doma, Sexy Cowa, Make Make, Pokus street fooda, The Daltonista te Barbarossa bara, projekt se konačno seli u Zagreb koji će mu i ubuduće biti baza.

Iako je PLACE market u Zagrebu trebao početi već ovaj petak, 2.lipnja, zbog najavljenog lošeg vremena te potencijalnih pljuskova i grmljavine prvo se izdanje pomiče za idući petak, 9.lipnja. Tako u svojim kalendarima iduća skoro dva mjeseca rezervirajte petke jer od idućeg petka 9.6. pa sve do 14.7. svaki sunčani petak cijeli grad je pozvan na veliko gourmet druženje na Dolcu. Nakon radnog vremena, Dolac će se pretvoriti u veliki restoran i izletište na otvorenom gdje će kuhati neki od ponajboljih zagrebačkih ugostitelja i chefova koji će se iz petka u petak rotirati i svaki nas petak ponovo iznenađivati sa svojom ponudom i specijalitetima.

Od Brooma 44, Ficleka i Placa kojima je Dolac ionako dom restorana, do Bistroa Apetit by Marin Rendić, chefa Maria Mihelja, chefa Christiana Misirače, resTača s cheficom Vesnom Miletić na čelu, Rougemarina i Marina Medaka, Taike by Sherpa čija će jela potpisivati Ivana Bekavac, Mašklin i Late, Meat the Kinga, SOI fusiona, Amelia, Begs plant based streetfooda, Areperie Maracay, novog resorana koji se uskoro otvara La Central, Cunamija, Vinkla, La Riserie do brojnih drugih chefova i ugostitelja koji će petcima biti dio ovog projekta.

Purica s mlincima, skradinski rižoto, punjene paprike, pohanci, kamenice, jakobove kapice, kaiseršmarn, tuna tataki, pljukanci s lososom i kozicama, fuži sa šumskim gljivama i pršutom, tuna u šalši, hobotnica na galicijski način, pincho moruno, sendvič sa srdelama…. Samo su neka od jela u kojima ćete moći uživati po fer cijenama. Znamo svi da uz vrhunsku klopu ide jednako dobro i piće, za što će se pobrinuti Gingle Bells i Tipsy šankovi.

Osim vrhunske klope i cuge, tu je naravno i glazba, live svirke te dj nastupi. Jedna od zanimljivosti svakako će biti i štand Instituta za razvoj i međunarodne odnose koji će u suradnji sa Suzy Josipović Redžepagić predstaviti projekt Klimatske kuharice o utjecaju gastro sektora na emisiju CO2 i klimatske promjene. Projekt financira Europska unija kroz Erasmus + program.

Na Dolcu će se naći i kutak za OPG-ove s „oznakom „Plavi ceker” koji je znak kvalitete i koji je namijenjen označavanju, isticanju te promociji najkvalitetnijih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz cijele Hrvatske koji se plasiraju na tržište Grada Zagreba pod motom „Od hrvatskog polja do zagrebačkog stola-jamči Zagreb”. Svi proizvodi iz „Plavog cekera” su visokokvalitetni i dodatno provjereni u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i Prehrambeno biotehnološkom fakultetu. Tako će se na PLACE marketu naći neki od najkvalitetnijih proizvođača meda, likera, vina, džemova, rakija, domaćih mesnih delicija, sireva, sokova i voćnih sirupa, ulja, raznih namaza od povrća te drugih proizvoda….”

Sve u svemu, čini se kako vrhunska gastronomija, život i super zabava dolaze na Dolac.

Ovaj projekt realiziran je u suradnji s generalnim partnerom Cocktom, partnerima Jamnicom, Hendricksom, Thomas Henryem, Staropramenom, Pienom, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, TZ Zagreb te TZ Split.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST