15. lipnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

[GALERIJA DOGAĐANJA] Izložba Ane Kolege ‘Oko nas su rasle šume’

Oko nas su rasle šume posljednja je izložba u Galeriji Događanja prije ljetne stanke, a moguće ju je razgledati sve do 27. lipnja.

Ana Kolega: Oko nas su rasle šume

Izložba: 13. – 27. lipnja 2023., Galerija Događanja

Oko nas su rasle šume posljednja je izložba u Galeriji Događanja prije ljetne stanke, a moguće ju je razgledati sve do 27. lipnja.

Ciklus Oko nas su rasle šume, slikan akrilnim bojama u kombinaciji s betonom, poigrava se temom nametnutih standarda kroz bajke i priče. Naime, autorica pokušava razbiti vlastitu iluziju kroz likovno istraživanje, uspostavljajući dijalektiku između iluzionističkog svijeta u sebi i realiteta oko nje.
Sretni ciklus obuhvaća slike na platnu većih dimenzija u kombiniranoj tehnici, a bavi se temama svakodnevnog života u svoj njegovoj jednostavnosti. Autorica bilježi male i jednostavne trenutke iz svakodnevice koji na neki način prolaze neprimijećeno te ih vrlo često uzimamo zdravo za gotovo.

Slikarska platna Ane Kolege koja inače prepoznajemo po ljetnim vizurama, vedrim prizorima i ljubavnim zanosima te žarkoj paleti boja i sveopćem slavlju životnog putovanja okupanog suncem ovog puta dolaze u drugačijem tonu. Boja izostaje, a akromatski prizori fokusiraju se na živahnu liniju dalekih šuma i ne uvijek tako pristupačnih prikaza. Jedinu kromatsku notu i pulsirajući ritam daje ponegdje prisutan crveni akcent. Fokus ovog autoričinog ciklusa bajkoviti je svijet odbjeglih princeza, krilatih vukova i sjenovitih prostora naših jastava, metaboliziran kroz društvena, ali i osobna sjećanja.

Cjelokupna izložba metaforom sadržanom već u samom nazivu sugerira tvrdokornu zamagljenost pogleda na život i realnost uslijed izlaganja raznoraznim tuđim iskustvenim izvorima koji čovjeku nameću obrazac percipiranja i ponašanja. Dapače, u recentno vrijeme digitalnih konektiranja, sve se više zagovara povratak kontaktu, pripovijedanju i usmenim predajama, te integrativnim porukama koje u pozadini nose. Taj fragmentarni svijet pomiješanih priča i kolektivnih sjećanja i ovdje je pred nama.
Osim što potiče traganje za ravnotežom između željene utopije i onoga što uistinu jest čovjekova zbilja, autorica želi usporiti uobičajenu užurbanost suvremenog čovjeka i upoznati promatrača s kompleksnošću naizgled banalnih sitnica kojima u traganju za višim smislom ne posvećuje pažnju.
Kroz dva zrela, filozofski i životno potkovana ciklusa cilj je promatrača bar nakratko vratiti na, simbolički rečeno, tvorničke postavke i podsjetiti ga da u želji za ispisivanjem životne ploče nije potrebno neobazrivo trčati, već je poželjno zastati, upijati i ostaviti dovoljno prostora za samostalnu kritičku analizu sadržaja kojima smo izvrgnuti.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST