16. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Q’ART FESTIVAL ZAJEDNICE Špansko je zašarenio cijeli trg

Prvi izlazak iz poznatog okruženja Ilice se pokazao kao pun pogodak pa je tako Q’ART u tvom KVARTU s Festivalom zajednice u Španskom zašarenio cijeli trg i ponovo pokazao da je ljudima potrebno zajedništvo i druženje. Program festivala je trajao 5 dana i završio velikim festivalom koji se održao 18. lipnja. od 10 ujutro i potrajao do 21:30 navečer.

Festivalu su se pridružili mnogi kreativci, a program su obogatili osim vrhunske glazbe i dječji vrtići Špansko, Malešnica i Sunčana, plesna škola Silvije Hercigonja, OŠ Tituša Brezovačkog, Teatar Tirena, Teatar POCO LOCO, zbor Ivan Kukuljević Sakcinski. Ovog puta nam se pridružio i Radio 808 sa svojim programom pa su atmosferu s trga mogli čuti svi koji su slušali radio tih pet dana. Komentari zajednice su bili odlični pa donosimo nekoliko „Svaka pohvala ideji da se druženje održava po kvarovima. Probili led sa ILICOM, 100% uspješno i sada prenijeli tu ideju u kvartove, stanarima tih kvartova omogućili i približili da izađu u svoje parkove i upoznaju majstore izrade prekrasnih stvari. ČESTITKE.“ komentirala je Sonja. „Živim u Španskom od 2006. i do jučer nikako nisam imala osjećaj da je to moj kvart. Hvala što ste to promijenili.“ komentirala je Iva izbor glazbe. „Pozdrav! Samo sam htjela pohvaliti jučerašnje događanje. Konačno nešto urbano i civilizirano u kvartu. Bravo!“ komentirala je Ana. Vjerujemo kako će kvart Špansko i Malešnica pokrenuti ovom fantastičnom energijom i podrškom zajednice nastaviti s ovakvim festivalima, a mi vam donosimo puno fotografija koje dočaravaju tu dobru vibraciju festivala.

Za sve koji žele znati više o Projektu Ilica: Q’ART koji je pokrenuo ovu inicijativu.

Projekt Ilica: Q’Art je kolektivni public art projekt u procesu koji istražuje suvremeno i socijalno nasljeđe povijesnih avangardi, novih i progresivnih umjetničkih praksi, metoda i tehnologija, njihov utjecaj na društvene procese te istovremeno predstavlja suradnju umjetnika i građana na ključnim društvenim i ekološkim temama. Radi se o kolektivnom multidisciplinarnom projektu koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana. Ključna motivacija Projekt Ilica: Q’ART je transformacija napuštenih i javnih prostora u središtu Zagreba, konkretno u njegovoj glavnoj ulici Ilici. Cilj je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice. Glavna je tema i umjetnički koncept projekta „ODRŽIVA BUDUĆNOST“ i sve umjetničke, socijalne i društvene taktike za odgovorno promišljanje budućnosti, pravednosti, slobode, suosjećanja, kvalitete i dostojanstvenosti života, poštujući zajednicu i prirodu, kroz umjetničku percepciju, očuvanje ljudskosti i pravednosti prema prirodi. U 2023. godini projekt nastavlja s akcentiranjem i korištenjem praznih prostora i njihovog neiskorištenog potencijala, ali i otvaranja diskursa o odumiranju i s druge strane o modelima njegovanja kulturnog nasljeđa kojim je Ilica protkana i koji treba biti dio kvalitetnog identiteta svakog grada.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST