3. ožujka 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Ciklus ‘Film ceste’ ovog srpnja u kinu Tuškanac – objava za medije

Novi filmski ciklus u Kinu Tuškanac od 1. srpnja donosi kultne naslove poput Sedmog pečata Ingmara Bergmana, Thelme i Louise Ridleya Scotta ili Paris, Texas Wima Wendersa, ali i rijetko ili nikada viđene u domaćim kinima kao npr. Les Valseuses (Going Places) Bertranda Bliera ili 66 američkih prizora Jorgena Letha. Film Događaj Vatroslava Mimice iz 1969. bit će ekskluzivno prikazan na 35mm vrpci.

Nastojeći biti u funkciji ljetnog avanturizma koji se budi na neizvjesnim cestama do odabrane destinacije za odmor, potičući nezaboravnu zabavu i oslobađanje od cjelogodišnjeg stresa, srpanjski filmski program kina Tuškanac donosi prikladno uzbudljiv tematski ciklus Film ceste.
Ciklus filmova ceste prikazivat će se tijekom cijelog srpnja, a donijet će pregled suvremenih, ali i kultnih filmova različitih rodova i stilova već gotovo kultnog žanra koji se uglavnom odigravaju na putovanju – bilo ono simbolično ili doslovno.
Na repertoaru će se naći filmovi kojima se uvijek vraćamo – Thelma i Louise Ridleya Scotta, Paris, Texas Wima Wendersa, Goli u sedlu Dennisa Hoppera, Sedmi pečat Ingmara Bergmana, zatim neki manje poznati, rijetko ili nikada viđeni na domaćim kino platnima poput 66 američkih prizora danskog redatelja Jorgena Letha, Plesačice valcera (Les Valseuses / Going Places) u kojemu je svoju prvu značajnu ulogu ostvario francuski glumac Gerard Depardieu ili Smeđi zeko (Brown Bunny) iz 2003.-e, manje poznati film kontroverznog američkog glumca i redatelja Vincenta Galloa.

Ovaj ciklus upoznaje s različitim kinematografijama i autorskim pristupima kojima cesta predstavlja glavni, ali ne i jedini zajednički nazivnik.

Pored filmova inozemnih autora, istaknut će se i naslovi domaćih autora koje nesumnjivo možemo uvrstiti u kanonska ostvarenja filmova ceste – kultni H-8 Nikole Tanhofera, Događaj Vatroslava Mimice te Kratki izlet Igora Bezinovića, dobitnik Velike zlatne arene Pula film festivala 2017. godine.

Iako tipični za američku kinematografiju, kroz srpanj putovat ćemo i francuskim, švedskim, danskim, talijanskim te hrvatskim filmskim cestama.

Nepredvidive filmske ceste nanijet će raznorazna traumatična ljubavna ili druga, nimalo bezlična intimna, ali i međuljudska iskustva potaknuta strastima, željama i nekontroliranim potrebama te traganjem za slobodom i mirom, a oštri zavoji devijantnih protagonističkih odluka i postupaka.

Stoga, pridružite nam se na estetikom primamljivim, a adrenalinom ispunjenim putovanjima koja provociraju norme, potiču širenje perspektiva, snažno osvješćuju i garantirano pružaju prijeko potrebnu količinu kako tragičnih, tako i spontano komičnih raspleta koje je u manjoj mjeri odredila sudbina, a u glavnini protagonistička boemska narav.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST