3. ožujka 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Ljetni dani ZFF-a u srpnju: Ne propustite hrvatsku premijeru filma ‘Crveno nebo’ Christiana Petzolda

Ljetni dani ZFF-a u srpnju: Ne propustite hrvatsku premijeru filma ‘Crveno nebo’ Christiana Petzolda

Od 19. do 22. srpnja Zagreb Film Festival na Ljetnoj pozornici Tuškanac predstavlja drugi dio programa Ljetni dani ZFF-a. U omiljenom zagrebačkom open-air kinu publika će moći uživati u izboru filmova iz kataloga ZFF-a, uz posebnu filmofilsku poslasticu – hrvatsku premijeru novog filma jednog od najistaknutijih njemačkih redatelja današnjice Christiana Petzolda, Srebrnim medvjedom Berlina nagrađene drame Crveno nebo.

Crveno nebo je drugi, “vatreni” dio najavljene Petzoldove Trilogije o elementima, koja je započela suvremenom obradom mita o vodenoj vili Undine (ZFF 2021.). Mladi romanopisac Leon (Thomas Schubert) planira provesti mirno radno ljeto u vikendici u društvu prijatelja, međutim ono postaje upravo suprotno – ispunjeno požarima, emotivnim, ali i pravim, nakon što u kući pronađu tajanstvenu stanarku Nadju (Paula Beer) i njenog intrigantnog prijatelja. Teme umjetnosti, međuljudskih odnosa, seksualnosti i prijateljstva uokvirene su kadrovima idiličnih krajolika “njemačke rivijere” Petzoldova stalnog suradnika Hansa Fromma te zavodljivim tonovima austrijskog dream dream-pop benda The Wallners. Crveno nebo gledamo u srijedu 19. srpnja.

Teme ljubavi, gubitka, dužnosti i usamljenosti prepliću se u filmu Ljubavni život Kôjija Fukade inspiriranom istoimenom pjesmom japanske pop i jazz kantautorice Akiko Yano iz 1991., čiji stihovi glase: “Kolika god udaljenost među nama bila, ništa me ne može spriječiti da te volim”. Ova dirljiva obiteljska saga pripovijeda o supružnicima Taeko i Jiru koji vode miran život s Taekinim šestogodišnjim sinom Keitom. No, iznenadna tragedija neočekivano će suočiti mladi bračni par s njihovim ljubavnim povijestima, pa će se tako u Taekin život vratiti dječakov davno izgubljeni otac Park. Ljubavni život na rasporedu je Ljetnih dana ZFF-a u četvrtak, 20. srpnja.

ZFF na veliko platno Ljetne pozornice Tuškanac u petak, 21. srpnja donosi romantičnu filmsku posvetu Parizu 80-ih, film Noćni putnici u režiji Mikhaëla Hersa u kojem u glavnoj ulozi briljira Charlotte Gainsbourg. Zavodljiva i optimistična drama o samohranoj majci koja u okrilje svog doma prihvaća tinejdžericu bez doma (Noée Abita) premijerno je prikazana na prošlogodišnjem Berlinaleu, a potom i u Karlovym Varyma.

Subotnja večer, 22. srpnja rezervirana je za Trokut tuge, komediju švedskog autora Rubena Östlunda koja je obilježila prošlu filmsku sezonu. Zlatnom palmom Cannesa ovjenčana satira suvremenog kapitalizma bila je nominirana za nagrade Oscar u kategorijama najboljeg filma, režije i originalnog scenarija, a osvojila je čak četiri “europska Oscara” – za najbolji film, režiju, scenarij i glumca (Zlatko Burić – Kićo).

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST