15. srpnja 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Počinje 25. Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlića

Varaždin će još jednom ugostiti voditelje i polaznike Škole od 17. do 25. kolovoza 2023., a nakon toga Škola se po prvi puta održava u Puli u periodu od 28. kolovoza do 1. rujna 2023.

Varaždin će još jednom ugostiti voditelje i polaznike Škole od 17. do 25. kolovoza 2023., a nakon toga Škola se po prvi puta održava u Puli u periodu od 28. kolovoza do 1. rujna 2023. Tako će vrijedni programi i iskustva Škole postati dostupni novim sredinama te polaznicima koji dosad nisu imali prilike pridružiti se provedbi na sjeveru Hrvatske.

Nakon 25 godina njegovanja kontinuiteta u radu, uz proširivanje i prilagođavanje radioničkih sadržaja i uvođenje seminarskih programa Škola broji preko 3.000 polaznika. Svakim novim izdanjem obuhvaćeno je čak 90 sati programa, a dokaz uspješnosti Škole je sve veći broj odgojno-obrazovnih djelatnika koji su sudjelovali u programu Škole, škola te filmskih družina koje rade s djecom i mladima u području medijske i filmske kulture.

Ovogodišnje izdanje uključuje čak 12 radioničkih programa te dva seminarska stupnja. U 14 intenzivnih i zanimljivih filmskih dana polaznici će pohađati predavanja, metodičke radionice, video radionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu uz stručno vodstvo filmskih i medijskih profesionalaca. Raznovrsni edukativni program čine Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

Škola medijske kulture već niz godina funkcionira kao vrijedna platforma za edukaciju stručnog školskog osoblja – nastavnika, ali i studenata, učenika i svih zainteresiranih građana – na području filmske umjetnosti. Ujedno priprema i potiče sve sudionike na samostalno, kreativno bavljenje filmom, ali i za kritičko-analitički odnos prema filmu i drugim audiovizualnim sadržajima koje konzumiraju putem elektroničkih medija i tako sudjeluju u sustavu cjeloživotnog obrazovanja. Prema izvješću Vijeća Europe, Škola je jedan od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj.

29.kolovoza 1999. u Šibeniku započela je 1. Škola medijske kulture. Savjet škole tada su činili Ante Peterlić (predsjednik), Dario Marković (voditelj programa), Vera Robić-Škarica (voditeljica Škole), Olga Jambrec, Mato Kukuljica, Edo Lukman, Vjekoslav Majcen, Krešimir Mikić, Zoran Tadić, Stjepko Težak i Hrvoje Turković.Program prve Škole zamišljen je tako da pruža temeljna znanja potrebna nastavnicima i voditeljima filmskih i video družina, a da se narednih godina postupno uvedu sadržaji za napredne programe. S ukupno 42 polaznika i 4 radionička programa, započela je izgradnja budućnosti velike škole filmskog i medijskog obrazovanja.

“Sudjelovanje u Školi mnogim sudionicima ostavilo je pečat za cijeli život. Gotovo da nema dana u mojoj umirovljeničkoj sadašnjosti, u kojem ne naiđem na njezine pozitivne odjeke. Škola je postala biografski podatak mnogih autora, učitelja, predavača, polaznika i medijskih pratitelja. Jedan je od nedavnih primjera Dubravka Premar koja je primila nagradu „Vladimir Nazor“ za životno djelo. U intervjuu, uz bezbrojne nagrade za autorska ostvarenja, istaknula je i svoje sudjelovanje u Školi kao radionička voditeljica. Uvijek sam isticala da je Škola samo rasadnik koji se obnavlja zahvaljujući onima koji mladice prenose u svoje sredine. Niču tako nove filmske družine i videodružine, sve je veći broj ostvarenja djece, mladeži i odraslih. I klupska je scena bogatija. Iako medijska kultura još uvijek nije zaseban predmet u osnovnim i srednjim školama, ona je ipak našla svoje mjesto u nastavnim programima te mnogima pružila ulaznicu za zanimanja u području audiovizualnih medija. Brojni programi s medijske scene izvorište imaju u Školi medijske kulture”, izjavila je Vera Robić-Škarica, osnivačica i dugogodišnja voditeljica Škole.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST