3. ožujka 2024.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

David Skoko: Motor, loza, kuhača

Nova kulinarsko-putopisna emisija chefa Skoke od 4. listopada na HRT-u!

Nova kulinarsko-putopisna emisija chefa Davida Skoke od 4. listopada stiže na 1. program Hrvatske radiotelevizije! Riječ je o zanimljivoj kombinaciji dokumentarne serije i zabavnog formata koji uključuje gastronomiju, enologiju, putopis, sve to predvođeno neizostavnim i autentičnim šarmom i nesputanošću jednog od naših najuspješnijih domaćih chefova – Ribareva sina Davida Skoke. Serijal nastaje u režiji istaknutog autora Radislava Jovanova Gonze te u produkciji kuće Cobra Chicks, dok su autorice Inja Korać i Tanja Tušek.


Tijekom devet epizoda, chef David Skoko vodi nas diljem Hrvatske u posjetu nekim od najistaknutijih domaćih vinara – od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice do Zadra, Krka, Pelješca te naravno Istre.
Na svom putovanju Skoko nam daje uvid u lokalne zanimljivosti i otkriva raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske te usput i – kuha. Vinarije su redom obiteljski angažmani, uključeni su svi članovi obitelji i svatko ima svoju ulogu. Riječ je o Vinarijama Matuško i Edivo na Pelješcu, Degarra u Zadru, Tomac na Plešivici, Bolfan u Zagorju, Krauthaker u Kutjevu, Damjanić u Poreču, Kozlović u Momjanu (Istra), Gerštmjaeru Zmajevcu (Baranja) te Katunar Estate Winery na Krku.


Vinari će mu pojasniti posebnosti svojih terroira – okusa i mirisa rodnog kraja grožđa na koji utječe kombinacija klime, tla i terena na kojem se ono uzgaja. Prateći Skokine pustolovine moći ćete saznati zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima, način na koji su istarski vinari angažirali zajednicu da bi potaknuli razvoj vinarstva, sve o snažnoj tradiciji podrumarstva u osunčanoj Baranji i mnogo drugih zanimljivih pojedinosti.
Otkrivajući nam njihove priče, sve uz čašu vrhunskog vina, Skoko na svom šarmantnom Blekiju, putujućem špaheru na drva usput priprema zanimljiva i praktična jela, koristeći isključivo lokalne namirnice.
Seriju je režirao Radislav Jovanov Gonzo (Punim plućima, 2023.), Tanja Tušek je scenaristica, producentica Inja Korać, dok su obje autorice projekta. Direktor fotografije je Toni Renaud, a snimatelj druge kamere Radislav Jovanov Gonzo. Montažu potpisuju Anita Jovanov, Tomislav Pavlic i Žarko Korać.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST