4. prosinca 2023.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

U tunelu Grič zanimljiva umjetnička instalacija s fokusom na recikliranje i upcycling predmeta

Projekt UpArt pokreće udruga Umjetnost za grad, a umjetničku instalaciju potpisuje kreativni tim koji čine Jelena Petric, Jelena Malenica i Marta Grbešić (oblikovanje instalacije i postav), Andrija Santro (oblikovanje svjetla), Hrvoje Nikšić (oblikovanje zvuka) i Ana Mikin (razvoj projekta, kreativna direkcija i produkcija).

Umjetnička instalacija Pupoljci, koja poziva na promišljanje o ponovnoj kreativnoj uporabi predmeta, ponovno je postavljena u tunelu Grič u sklopu projekta održive umjetnosti u javnom prostoru UpArt i umjetničke platforme Artupunktura koja se trenutno odvija diljem grada u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba. Iako donoseći drugačiji doživljaj s nadopunjenim postavom u odnosu na prošlogodišnje izdanje, instalacija ostaje posvećena temi recikliranja i upcyclinga predmeta, inspirirana motivima i organskim oblicima iz prirode koju svi zajedno težimo očuvati, a s druge strane u potpunosti izrađena od otpadnih predmeta kojima ju svakodnevno opterećujemo.

UpArt ovom umjetničkom instalacijom istražuje ekološki pristup umjetnosti, odnosno propituje svestranost iskorištenih predmeta i njihov potencijal transformacije u umjetnički rad, ali i ekološki utjecaj cjelokuponog umjetničkog procesa. Tako su Pupoljci u potpunosti izrađeni od odbačenih plastičnih vrećica i cerada, neupotrebljivih kišobrana te ostataka metala iz proizvodnje koji su preusmjereni s puta na deponij u umjetnički atelje, a sav prikupljeni materijal obrađivao se ručno s minimalnim ekološkim otiskom.

Projekt UpArt pokreće udruga Umjetnost za grad, a umjetničku instalaciju potpisuje kreativni tim koji čine Jelena Petric, Jelena Malenica i Marta Grbešić (oblikovanje instalacije i postav), Andrija Santro (oblikovanje svjetla), Hrvoje Nikšić (oblikovanje zvuka) i Ana Mikin (razvoj projekta, kreativna direkcija i produkcija).

UpArt je dio platforme za kulturu i umjetnost Artupunktura u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i partnera koja objedinjuje brojna umjetnička događanja i kulturne projekte tijekom jeseni u Zagrebu. Zajedničkim umjetničkim djelovanjem velikog broja umjetničkih organizacija, kolektiva i umjetnika na specifičnim točkama grada, želi se probuditi njegova vitalna energija i dodatno potaknuti kulturna ponuda te, tako, pozicionirati grad Zagreb kao kreativno središte i odredište urbane i suvremene kulturne scene ovog dijela Europe.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST