4. prosinca 2023.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Što donosi program Industrije 21. Zagreb Film Festivala

Industrija ZFF-a predstavlja masterclassove uglednih filmskih profesionalaca, čak dva pitching foruma i niz edukativnih događanja

Program Industrija, namijenjen edukaciji i umrežavanju filmskih stručnjaka u regiji, iznova donosi bogat izbor masterclassova, radionica, izlaganja i dva pitching foruma za publiku svih uzrasta i interesa, a tu je i nova suradnja s prestižnim sajmom Talents and Short Film Market. Događanja se odvijaju od 6. do 11. studenog na tri lokacije – u Dokukinu KIC, Akademiji dramske umjetnosti i kinu Kinoteka – te su otvorena za sve ljubitelje sedme umjetnosti.

Iz godine u godinu Industrija širi mrežu svojih suradnika s ciljem jačanja vidljivosti regionalne kinematografije, stoga ove godine prvi put u suradnji s Talijanskim filmskim institutom u Zagrebu, Hrvatskim audiovizualnim centrom i Filmskom agencijom Sjeverne Makedonije predstavlja radionicu Ispričaj mi priču – značajnu suradnju ZFF-a i prestižnog sajma Talents and Short Film Market (TSFM). U sklopu radionice stručnjaci TSFM-a tijekom pet dana će sa sedam hrvatskih i jednim makedonskim filmašem razvijati njihove projekte kratkometražnog filma, a rezultate će ZFF-ova publika imati prilike vidjeti na završnom javnom pitchingu u subotu, 11. studenog u 11 sati u Dokukinu KIC.

U suradnji s Hrvatskim društvom filmskih djelatnika u Kinoteci će se u subotu, 11. studenog u 14:40 sati održati predavanje Renée Hansen Mlodyszewski, producentice Najgore osobe na svijetu i članice ovogodišnjeg žirija Dugometražnog igranog filma. Na masterclassu će biti riječi o procesu nastanka ovoga filma te o tome kako kao producentica ostvariti što bolju suradnju s redateljima i scenaristima.

Među gostujućim je profesionalcima i nagrađivana njemačka montažerka Bettina Böhler, česta suradnica redatelja Christiana Petzolda i Margarethe von Trotte, koju su mediji prozvali “nevjerojatnom nevidljivom ženom njemačke kinematografije”. Masterclass se održava u suradnji s Društvom hrvatskih filmskih montažera, Društvom hrvatskih filmskih redatelja i Akademijom dramske umjetnosti u petak, 10. studenog u 17 sati u Kazališnoj dvorani ADU.

Zahvaljujući suradnji ZFF-a, Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela te Instituta MIDPOINT, publika će dobiti uvid u proces rada redatelja i scenarista Olmoa Omerzua. Ovaj slovenski filmaš s češkom adresom na ZFF-u se već predstavio s čak tri svoja filma (Obiteljski film, Zimske mušice, Posljednji dani patrijarhata), a u sklopu masterclassa s okupljenima će podijeliti svoje scenarističko iskustvo i praktične savjete. Masterclass će se održati u srijedu, 8. studenog u 18 sati u Dokukinu KIC uz projekciju kratkometražnog filma Posljednji dani patrijarhata i inserte iz drugih Olmovih filmova.

U organizaciji s DKE – uredom Media Hrvatske održat će se i dva izlaganja u utorak 7. studenog od 11 do 14 sati u Kazališnoj dvorani ADU. Voditeljica DKE – ureda Kultura Anera Stopfer otkrit će sve što treba znati o pozivu za Kreativni inovativni laboratorij u programu Kreativna Europa. U sklopu događanja MEDIA info dan – što tu ima za mene? voditeljica DKE – Ureda MEDIA Martina Petrović podijelit će smjernice za prijavu vlastitog filmskog projekta na pozive Potprograma MEDIA.

Tijekom trajanja festivala odvijaju se redoviti radionički programi po kojima je program Industrija postao prepoznatljiv diljem regije. Najdugovječnija među njima radionica je Moj prvi scenarij, na kojoj se razvijao i scenarij za film Sedmo nebo redateljice Jasne Nanut, koji možete gledati u ovogodišnjem glavnom programu. U suradnji s Društvom hrvatskih filmskih redatelja i Institutom MIDPOINT te pod iskusnim vodstvom redatelja Antonija Nuića i Pjera Žalice filmski autori iz Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije razvijat će svoje debitantske dugometražne scenarije.

U suradnji s Društvom hrvatskih filmskih montažera i Društvom hrvatskih filmskih redatelja drugu godinu zaredom odvija se Radionica montaže filmskih trailera, koju vode nagrađivani hrvatski montažeri Vladimir Gojun i Tomislav Pavlic. Oni će tijekom pet intenzivnih dana mlade profesionalce mentorirati u vještini izrade filmskih trailera, a publika će imati prilike vidjeti rezultate njihova rada po završetku masterclassa Bettine Böhler. Najbolji među njima dobit će i nagradu u obliku profesionalnog angažmana.

Studenti šest filmskih akademija iz regije ponovno će se okupiti u sklopu programa Industrija Mladost! gdje će na intenzivnim radionicama razvijati svoje kratkometražne igrane filmove te ih naposljetku predstaviti žiriju na pitchingu otvorenom za javnost. Pitching se održava u petak, 10. studenog u Dokukinu KIC, a najbolji projekt osvojit će i ove godine usluge naših partnera Studija Šesnić&Turković, Eclectice i Postera.

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST