4. prosinca 2023.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

UPSET ART festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom

5. UPSET ART festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom

UPSET ART festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom održat će se od 6. do 14. studenog 2023. u Centru za kulturu Trešnjevka. Najveći dio programa održat će se u subotu i nedjelju, 11. i 12. studenog 2023. Cijeli program festivala vodi se porukom inkluzije i motom “ništa o nama bez nas” te će vam naš zajednički, sukreirani program prezentirati čak 175 umjetnika i umjetnica s i bez invaliditeta, podijeljenih u 43 programa koji uključuju izložbe, predstave, koncerte, plesne i glazbene, edukativne i stručne programe za sve uzraste.

Ovogodišnji UPSET ART festival nudi najbogatiji program do sad – koji uključuje likovni program sa 8 izložbi (6.-14.11.2023. godine), edukativni, stručni i izvedbeni program (11.- 12.11.2023. godine) s 13 radionica i prezentacija, 8 koncerata i plesnih programa, 4 stručna programa te 10 predstava i performansa. U programu sudjeluje 15 udruga i organizacija (koje rade s i za osobe s invaliditetom) i brojni umjetnici i umjetnice s i bez invaliditeta koji nam dolaze iz 8 županija (Grada Zagreba, Zagrebačke, Varaždinske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske). Ove godine ističemo prvo međunarodno gostovanje profesionalnog kazališta gluhih “Rajduga” – koji nam dolazi iz ratom ugrožene prijestolnice Ukrajine – Kijeva.

Program je besplatan, održava se u pristupačnom prostoru i svi su dobrodošli.

Festival sufinanciraju Gradski ured za kulturu i civilno društvo i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Pokrovitelj festivala je Hrvatsko društvo skladatelja, Služba za zaštitu autorskih muzičkih prava HDS ZAMP.

Više o programu:
U likovnom programu nas očekuju izložbe umjetnika s i bez invaliditeta iz čak sedam županija Hrvatske te „Inkluzija” – skupna izložba radova pristiglih na natječaj za vizual festivala, uključujući i pobjednički rad „S potragom za kod” Lucije Agić (službeni plakat festivala). Radionice će biti zabavno-edukativne, kreativno-umjetničke i posvećene praktičnoj edukaciji, ali i visoko-sofisticirane – poput radionice “3D kiparenje za 3D ispis” Patricije Pešut Bosanac. Program će obogatiti blagdanski štand Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba. U glazbenom programu moći ćete poslušati gluhe glazbenike (Deaf ARRT band, Mailman & Slowfinger te Deaf band DLAN), ali i one čujuće – kojih će ovaj puta biti više nego ikad (Vlatko Klarić, Branko Ogorelec, Damir Vogrinec-Vogra). Udruga invalida rada Zagreba će održati nastupe njihovih folklornih i pjevačkih skupina, a publiku očekuje i udruga DLAN s predstavom „Tužni klaun”. Ugostit ćemo po prvi puta predstavnike nacionalne manjine u Hrvatskoj koji će izvesti predstavu „Začarana ljepotica” Kazališne sekcije Ukrajinske zajednice Grada Zagreba, a u subotu nas očekuje međunarodno gostovanje profesionalnog kazališta gluhih „Rajduga” koji su stigli iz ratom ugroženog Kijeva iz Ukrajine. Predavanja koja nas očekuju pokrit će teme „Kako korektno i sukladno standardima izvještavati o umjetnosti čiji su autori osobe s invaliditetom” Ivone Šeparović i „Drugačiji i jednaki” Daniele Bilopavlović Bedenik. Festival će ponovno okupiti Stručnjake Okruglog stola koji će obrađivati jednu od tema inkluzivne umjetnosti, a njihovi će zaključci biti objavljeni u stručnoj brošuri. U studenom je na Trešnjevci, možemo reći, inkluzivnost ponovno u središtu pozornosti!

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST