4. prosinca 2023.

COVER

COVER.HR – Sve što trebate vidjeti, znati i imati za dobar životni stil

Pokrenuta je Uplift akademija+, edukacija koja lokalnim dužnosnicima i službenicima pruža mogućnost stvaranja perspektivnijih sredina diljem Hrvatske

Kroz projekt Uplift, Mastercard već tri sezone uspješno educira mikro, male i srednje poduzetnike dajući im znanja i iskustva koja su potrebna za njihovo održivije i prilagodljivije poslovanje.


Program će biti primarno usmjeren na digitalnu transformaciju, zelenu tranziciju i upravljanje podacima, a trajat će od siječnja do travnja 2024.

Kroz projekt Uplift, Mastercard već tri sezone uspješno educira mikro, male i srednje poduzetnike dajući im znanja i iskustva koja su potrebna za njihovo održivije i prilagodljivije poslovanje. Osim sadržajno kroz stranicu uplift.hr, poduzetnici se educiraju i kroz Uplift akademiju, edukativni program koji provodi Algebra. A kako bi poduzetnici imali okruženje u kojem će njihov poslovni rast biti prepoznat i koristan, potrebna je lokalna zajednica koja im pruža potporu u tom razvoju. U središtu svakog društva stoji sinergija između vlasti i stupova lokalnog gospodarstva – mikropoduzeća te malih i srednjih poduzeća. Prepoznajući ovu povezanost, Mastercard je u suradnji s Algebrom odlučio pokrenuti Uplift akademiju+, edukaciju namijenjenu dužnosnicima i službenicima općina, gradova i županija diljem Hrvatske.
Edukacija uživo uz izvannastavna druženja
Uplift akademija+ je primarno usmjerena na edukaciju iz područja digitalne transformacije i pismenosti, zelene tranzicije i upravljanja podacima koja mogu unaprijediti javne usluge u lokalnim zajednicama. Uz ove segmente, program će pokrivati i dodatna područja kao što su umjetna inteligencija, održivi projekti, održive financije i slično. Polaznici će ovladati praktičnim vještinama čime će izravno doprinijeti rastu svojih lokalnih zajednica.
Svi moduli programa će se održavati u prostorijama Algebre u Zagrebu, od siječnja do travnja 2024. Uplift akademija+ uključivat će ukupno četiri dvodnevna termina (dinamikom jednom mjesečno), s osam sati edukacije svaki dan. Osim edukacija, Akademija će uključivati i izvannastavna druženja s ciljem razmjene kontakata i umrežavanja među polaznicima.
„Visoko učilište Algebra već 25 godina aktivno promišlja mogućnosti primjene digitalnih tehnologija u raznim aspektima društva. Upravo na tim iskustvima izradili smo program edukacije usmjeren na to da praktično pokaže i pojasni digitalne mogućnosti za razvoj javnih usluga u lokalnim zajednicama, koje pripremaju vizije razvoja, a koje pak moraju uključiti i razvoj digitalnih usluga za poduzetnike i građane u sredinama u kojima žive i djeluju. Digitalna ekonomija ima snažno uporište u podacima koji se prikupljaju i obrađuju te otvara mogućnost za niz unapređenja koja u konačnici donose efikasnije, transparentnije i svrsishodnije usluge. Edukacija će omogućiti procjenu vlastite razine digitalne zrelosti, razumijevanje o mogućim smjerovima razvoja te procjenu vremena koje je potrebno do prvih rezultata, sve kao preduvjete održivosti“, ističe izv.prof.dr.sc. Leo Mršić iz Algebre.
Transformacija hrvatske javne uprave
Prijave za Uplift akademiju+ traju do 15. prosinca 2023., a maksimalan broj polaznika je 20. Kriteriji za odabir kandidata su geografska zastupljenost kao i zastupljenost polaznika različitih jedinica lokalne samouprave, kvaliteta odgovora u prijavnom obrascu te doprinos lokalnoj zajednici. Pravilnik o Uplift akademiji+ dostupan je OVDJE, a prijavni obrazac OVDJE.
„Naziv Uplift akademija+ u kontekstu edukacije za lokalne i regionalne dužnosnike i službenike simbolički odražava širenje utjecaja i dometa našeg originalnog projekta Uplift. Dok je Uplift akademija usredotočena na edukaciju mikro, malih i srednjih poduzetnika, primarno u sektorima turizma i ugostiteljstva, Uplift akademija+ predstavlja proširenje ciljane publike na one koji su u poziciji oblikovati uvjete u kojima poduzetnici posluju, odnosno na dužnosnike i službenike“, ističe Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj. Napominje i da je vizija Mastercarda država u kojoj lokalne zajednice kreiraju optimalno okruženje za inovacije, investicije i rast što je bio poticaj za stvaranje Uplift akademije+.
„U svijetu gdje se tehnologija brzo mijenja, stalno usavršavanje znanja postaje ključno. Naša misija je osposobiti dužnosnike da budu na čelu tih promjena, pretvarajući inovacije u stvarne, opipljive rezultate za svoje zajednice“, zaključuje Kariž.
Uplift Akademija+ nije samo edukativni program, već pokret koji teži transformaciji hrvatske javne uprave, usmjeravajući fokus prema inovacijama, održivosti i digitalnoj transformaciji, elementima ključnim za postizanje prosperitetnog i održivog društva.
Iskoristite priliku, prijavite se na Uplift akademiju+ i unaprijedite svoju lokalnu zajednicu!

Ova web stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Neki kolačići su nužni da bi stranica ispravno funkcionirala i bila dostupna, dok neki omogućavaju analiziranje posjećenosti i praćenje statistika o čitanosti sučelja. Također dijelimo kolačiće trećih strana poput oglašivačkih kuća, partnera za praćenje i analitiku posjećenosti, te društvenih medija. Nastavkom korištenja sučelja slažete se s tim. Više

Koristimo tvrtke za oglašavanje treće strane za posluživanje oglasa kada posjetite našu web lokaciju. Te tvrtke mogu koristiti podatke (koji ne uključuju Vaše ime, adresu, adresu e-pošte ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim web lokacijama kako bi ponudili oglase o proizvodima i uslugama koje Vas zanimaju. Ako želite dodatne informacije o tom postupku te želite saznati što učiniti kako te informacije ne bi bile dostupne takvim tvrtkama, kliknite na Network Advertising Initiative i Google.hr/privacy.html. Korisnici mogu deaktivirati korištenje DART kolačića posjetom pravila o privatnosti Google oglasa i sadržajne mreže

Zatvori

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST